Te-ai intrebat vreodata ce s-ar fi intamplat daca Germania si Japonia ar fi castigat al Doilea Razboi Mondial? Iata raspunsul.

Studiourile Amazon (da, Amazon face, mai nou, si filme) a creat un serial nou in care si-a imaginat ce s-ar fi ales de lume daca Germania si Japonia ar fi castigat al Doilea Raspuns Mondial. Serialul se numeste “The man in the high castle” (n.r. “Omul din castelul inalt”) si, desi se afla abia la cel de-al doilea episod, a reusit sa atraga critici pozitive.

Produs de Ridley Scott si bazat de un roman din 1972 al lui Philip K. Dick, serialul vorbeste despre o lume in care America a pierdut, iar nazistii detin controlul suprem. Actiunea serialului are loc in 1962 si prezinta o America cucerita si divizata intre Germania – de la Atlantic la muntii Stancosi – si Japonia – coasta Pacifica si statele din Pacific.

Scena de deschidere infatiseaza un film de propaganda despre viata in America si despre cum americani au ajuns sa accepte si imbratiseze valorile naziste.

“Este o noua zi. Soarele rasare in est. In tot tinutul, barbatii si femeile noastre merg la munca in fabrici si ferme pentru a-si hrani familiile. Toata lumea are un loc de munca. Fiecare isi cunoaste rolul pentru a tine tara puternica si sigura. Asa ca pentru asta le multumim bravilor nostri conducatori. Sieg heil!”

Iata cum ar fi aratat Times Square sub conducere nazista

Iata cum ar fi aratat San Francisco sub conducerea japonezilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.