Cele mai inspaimantatoare povesti spuse vreodata nu sunt fictiune, ci au fost inspirate din fapte reale.

1. Filmul “Saw” a fost bazat pe faptele criminalului David Parker Ray

In seria Saw, un criminal in seria, cunoscut ca Jigsaw, captureaza oameni pe care ii tortureaza in cele mai cumplite moduri, cu ajutorul unor instrumente facute in casa. Intregul joc are loc intr-o zona parasita, iar Jigsaw lasa victimelor sale casete video in care le explica cum ar putea scapa. Totul pare destul de realist dar, de aici la a crede ca asa ceva s-a intamplat in realitatea este cale destul de lunga. Numai ca, Jigsaw a existat in realitate, iar evenimentele s-au petrecut in anii ’90, cu cativa ani inainte ca seria Saw sa se lanseze.

David Parker Ray a fost un criminal in serie din New Mexica care isi rapea victimele si le inchidea intr-o camera izolata fonic, pe care o numea “cutia lui cu jucarii”. La fel ca in film, Parker Ray lasa in camera casete audio inregistrate pe care victimele le ascultau cand se trezeau.

David Parker Ray si cei trei complici ai sai au fost prinsi in momentul in care unul dintre complici a lasat cheia pe masa, iar una din femeile captiva a luat-o si a fugit in cautarea ajutorului.

2. Chareles Starkweather si Caril Ann Fugate au fost adevaratii asasini innascuti

In filmul din 1994, Natural Bork Killers (Asasini innascuti), Mickey si Mallory Knox formeaza un cuplu mortal. Proveniti din case destramate, fiecare din ei uraste cu intensitatea tot ceea ci ii inconjoara, nu au niciun respect pentru viata umana, iar singurele lucruro care ii unesc sunt dragostea pe care si-o poarta si crimele pe care le infaptuiesc. Pe masura ce traverseaza tara, omoara numerosi oameni, fara ca politia sa poata face ceva in privinta asta.

Se pare ca, Mickey si Mallory au fost creati dupa un cuplu real – Charles Starkweather si Caril Ann Fugate – care, intre anii 1957-1958 au omorat 11 oameni, pe distanta dintre Nebraska si Wyoming. D

Citeste si:
Top 5 cele mai bune filme de dragoste inspirate din viața reală
Top 5 filme de dragoste!...

esi niciunul dintre cei doi nu provenea din familii dezbinate, datele arata ca Charles Starkweather era un sociopat cu tendinte antisociale. Dupa ce a omorat un angajat al unui magazin, a prins gustul crimelor. Impreuna cu iubita sa, au ucis familia acesteia si au fugit in tara.

Au fost prinsi dupa un an de cautari. Fugate a incercat sa ii convinga pe politisti ca este o victima a lui Starkweather, insa acesta a dat-o de gol. Starkweather a fost executat, iar Fugate a petrecut 17 ani in inchisoare.

3. Albert Fish si Alfredo Valli Trevino, inspiratia personajului Hannibal Lecter

Atat in filme, cat si in viata reala, cei mai multi criminali in serie incearca sa iasa cat mai putin in evidenta. Hannibal Lecter era diferit. Un psihiatru educat, extrem de manierat si cu o viata sociala activa, Hannibal nu se inscria in tipar si nimeni nu ar fi ghicit vreodata ca respectatului om de stiinta ii place sa isi devoreze victimele la cina.

Citeste si:
Actori celebri cu un inceput de cariera "infiorator"
Actori celebri cu un inceput...

Thomas Harris, creatorul lui Hannibal a tinut sursa inspiratiei secreta pentru mult timp. Multi erau de parere ca Harris si-a bazat opera pe Albert Fish, un criminal care ucidea si manca copii, apoi trimitea scrisori respectuoase parintilor in care le povestea ce gust au avut. Totusi, Fish era un zilier si nu avea nici pe departe manierele si cultura lui Hannibal Lecter.

La cea de-a 25-a aniversare a romanului “Tacerea mieilor”, Harris si-a facut cunoscuta inspiratia. Era vorba este un doctor mexican, pe care le numit “Dr. Salazar”, pe care l-a cunoscut in timp ce intervieva un acuzat la moarte din Minterrey. “Salazar” era un fost chirurg care si-a ucis iubitul in urma unei neintelegeri si i-a mutilat corpul. Doctorul era foarte respectat in inchisoare datorita prestantei pe care o emana – se imbraca bine si era foarte manierat.

Citeste si:
7 conceptii gresite despre criminalii in serie
7 conceptii gresite despre...

Mai tarziu s-a descoperit ca Dr. Salazar era, de fapt, Alfredo Balli Trevino.

Foto main: persoana speriata sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.