Actiunea filmului se petrece in fascinanta Persie, unde un print proscris - Dastan - (Jake Gyllenhaal) se aliaza cu misterioasa printesa Tamina (Gemma Arterton) sa lupte impotriva fortelor raului si sa protejeze un pumnal stravechi cu puteri magice.

Regie: Mike Newell
Producator: Jerry Bruckheimer
Distributie: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Sir Ben Kingsley, Alfred Molina, Richard Coyle, Toby Kebbell

Inspirat din celebrul joc video, filmul epic de aventura Printul Persiei: Nisipurile Timpului – a sosit in Romania si poate fi vizionat timp de o saptamana, in exclusivitate pe cel mai mare ecran din tara, in sala Samsung IMAX® din Cinema City Cotroceni, in varianta 2D. Premiera filmului in cinematografele din tara va avea loc pe 28 mai.

Actiunea filmului se petrece in fascinanta Persie, unde un print proscris - Dastan - (Jake Gyllenhaal) se aliaza cu misterioasa printesa Tamina (Gemma Arterton) sa lupte impotriva fortelor raului si sa protejeze un pumnal stravechi cu puteri magice. Pumnalul poate sparge firida in care sunt zidite Nisipurile Timpului – un cadou din partea zeilor care poate intoarce timpul si permite posesorului sa conduca lumea.

Productia a fost filmata timp de 100 de zile in Maroc si a beneficiat de aportul unei echipe impresionante de actori si personal. Unul dintre elementele de culise ale filmului este faptul ca au fost concepute peste 7.000 de costume, pentru care s-au adus materiale din nu mai putin de 9 tari precum Turcia, Thailanda, Afghanistan, China, Malaezia, Marea Britanie, Franta, Italia şi Maroc. De asemenea, echipele au creat pentru acest film peste 3500 de articole folosite in luptele din film.

Unele dintre cele mai spectaculoase scene ale filmului sunt fara indoiala demonstratiile de parkour, cu salturi si acrobatii care sfideaza gravitatia. Actiunea este completata de curse de struti incredibile sau batalii medievale. Pentru a putea face fata unor astfel de roluri, actorii au trebuit sa se supuna unor programe de pregatire stricte, menite sa ii aduca in forma maxima si sa ii invete sa calareasca sau sa lupte.
Despre distribuirea sa in acest film, actorul principal Jake Gyllenhaal declara: “‘Prince of Persia: The Sands of Time era un film complet diferit de tot ce mai făcusem pana atunci. M-am gandit ca va fi si distractiv, dar si o uriasa provocare. Dintotdeauna mi-au placut filmele in care eroul are capacitatea de a face aproape orice, dar ramane totusi un om, nu devine un supraom. Dezvoltarea personajului a fost initial de natura fizica si intr-o proportie uriasa. Mi-am imbunatatit forma fizica, am invatat parkour, lupta cu sabia si mentalitatea unui razboinic. Stiam ca, daca pot sa trec prin toate astea, lupta va fi pe jumatate castigata. Si atunci s-a stabilit ca Dastan trebuie sa vorbeasca o engleza cu accent britanic standard, pentru a fi la acelasi nivel cu ceilalti actori. Am lucrat din greu si la asta, cu un instructor special pentru dialecte, pe nume Barbara Berkery.”

Citeste si:
Când apare filmul Gladiator 2?
Când apare filmul Gladiator 2?

Alaturi de ceilalti membri ai echipei, Gyllenhaal s-a pregatit minutios in lucrul cu caii, sub indrumarea lui Ricardo Cruz Moral, unul dintre cei mai buni profesori de echitatie din Spania, la ranch-ul acestuia de langa Madrid.

Pentru Gemma Arterton, frumoasa printesa Tamina, a fost o adevarata revelatie: “Nu mai calarisem in viata mea, asa ca am fost trimisa impreuna cu ceilalti intr-un soi de tabara de instructie pentru calarie, inainte de a incepe filmarile. A fost genial, iar acum calaritul a devenit unul din hobby-urile mele. Una dintre cascadoriile pe care le-am facut eu insami in film a fost sa fiu ridicata pe un cal care vine alergand spre mine. Am fost foarte mandra ca mi-a reusit!”

“In jocul video, printul poate sa alerge pe ziduri si are tot soiul de alte calitati care se bazeaza pe parkour,” explica regizorul Mike Newell, facand referire la scenele in care Gyllenhaal sare de pe o cladire pe alta. “Parkour isi are originile in suburbiile Parisului, unde copiii erau atat de plictisiti, incst au inceput sa foloseasca orice aveau la indemana, ca un soi de test. Am urmarit documentare pe aceasta tema si am vazut cum efectiv “se urca” pe pereti si sar de pe un acoperis pe altul. Sunt niste atleti extraordinari. Asa incst i-am adus pe unii dintre cei mai mari experti in parkour din lume, ca sa ne invete cum sa facem asa ceva si totul sa arate foarte bine.”

Citeste si:
Când apare noul film Napoleon, cu Joaquin Phoenix în rolul principal?
Când apare noul film...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.