Transformers 2 se incadreaza si el in acelasi tipar de film cool la care nu-ti pare rau ca ai mers dar care nu-ti revolutioneaza gandirea.

Recenzie Transformers: Revenge of the fallen

Pentru filme precum Bad Boys, Bad Boys 2 sau Transformers imi este usor sa ma declar un fan al creatiilor lui Michael Bay. In majoritatea filmelor sale, regizorul incerca sa-i ofere spectatorului ceea ce-si doreste: actiune, umor, relaxare, in general un film la care sa vina sa se simta bine.

Transformers 2 se incadreaza si el in acelasi tipar de film cool la care nu-ti pare rau ca ai mers dar care nu-ti revolutioneaza gandirea. Revenge of the fallen este gandit in mod suprem pentru a te face sa te simti bine si nu are ascunse in spatele lui dorinte de maretie sau aspiratii la vreun premiu de mare prestigiu, motiv pentru care se gasesc in el diverse glume mai nesarate sau uneori urme ale unui umor de mai joasa speta pentru a asigura o experienta placuta unei game cat mai variate de spectatori.

Transformers 2 isi incepe actiunea la scurt timp dupa finalul primului film: Autobotii lucreaza impreuna cu oamenii pentru a inlatura si ultimii Decepticoni de pe Pamant, Sam se pregateste de facultate, iar ultimii Decepticoni cauta frenetic bucati ramase din Cub pentru a-si duce la indeplinire planurile malefice. Lucrurile intra intr-o miscare foarte alerta in momentul in care Sam gaseste o bucata din Cub si incepe sa vada simboluri pe care nu le poate intelege. Toti Decepticonii pornesc pe urmele lui pentru a extrage informatiile din creierul sau, iar Autobotii isi pun existenta in pericol, incercand sa-l ajute sa ramana in viata si sa-si indeplineasca destinul.

Povestea este simpla dar de mare efect pentru ca este adusa la viata intr-un mod extrem de spectaculos cu lupte intre roboti giganti, cu domnisoare exagerat de atragatoare, cu masini la care visezi in noptile toride si efecte speciale care sa te faca sa-ti doresti sa nu mai pleci din cinematograf. La poveste as putea adauga un punct forte, anume ca pe alocuri, desi este cu roboti imensi si in general amuzanti, pelicula ia cateodata o intorsatura destul de emotionanta.

Citeste si:
Motivul absurd pentru care o tanara a acordat doar o stea unui...
Motivul absurd pentru care o...

Bineinteles, povestea este mai complexa decat am prezentat-o eu aici insa nu doresc sa-ti ofer spoilere la un film atat de cool. Pot sa-ti spun doar ca in toata amploarea sa, firul narativ este mai bun decat al primei parti.

Si regia prezinta o imbunatatire fata de prima parte, cadrele fiind ceva mai fluide, camera nemaivand miscarea aceea haotica de tremurat in momentele foarte dinamice. Transformarile robotilor sunt de o maiestrie epica, lasandu-te cu gura cascata de fiecare data cand o masina se transforma intr-un robot si invers. Exploziile, specialitatea lui Bay sunt impresionante. Singurul lucru pe care as putea sa-l reprosez regizorului probabil ar fi unele cadre taiate si imbinate mai prost dupa aprerea mea, dar probabil acest lucru se datoreaza faptului ca si asa, Transformers 2 are doua ore si jumatate.

Efectele sunt un alt punct foarte al lui Revenge of the fallen. Tot timpul, te simti in mijlocul actiunii datorita lor si in plus ele dau filmului acea senzatie de plin, de perfect.

Citeste si:
Sunt frumoase, dar dezordonate! 9 vedete care nu pun pret pe curatenie
Sunt frumoase, dar...

Actorii sunt si ei bine alesi, Megan Fox fiind din punctul meu de vedere suficient motiv sa urmaresc filmul. Nu mai spun ca in Revenge of the fallen, ea arata mai bine ca niciodata. In restul rolurilor ii mai intalnim pe: Shia LaBeouf, Josh Duhamel, Tyrese Gibson si John Turturro care face un rol incredibil, el fiind in general sursa de umor de calitate a peliculei.

In concluzie Transformers: Revenge of the fallen nu este film de vazut acasa, ci este un film de urmarit in cinematograf unde vezi totul pe un ecran cat blocul, unde iti duduie urechile in urma exploziilor si unde te simti bine alaturi de o multime de alti oameni care apreciaza filmul la fel de mult ca si tine.

Vizionare placuta!

Un articol de pe:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.