Filme istorice celebre pe care le poti vedea online.

Procesul de la Nuremberg

Au trecut trei ani de cand cei mai importanti lideri nazisti au fost condamnati si inchisi. De aceasta data, in fata curtii de judecata vin patru magistrati care s-au supus ordinelor hitleriste si au aprobat politici de sterilizare si ucidere in masa a evreilor.

Judecatorului Dan Haywood ii revine sarcina de a stabili vinovatia sau inocenta unor oameni mai mult sau mai putin fortati de regim sa actioneze dupa cum li se dicteaza.

Hotel Rwanda

In urma cu 10 ani, in plina era a comunicarii de mare viteza si a stirilor de ulrima ora, genocidul din Rwanda este ignorat cu totalitate de marile puteri ale lumii. In mai putin de trei luni, peste un milion de etnici Tutsi sunt ucisi cu brutalitate. Prin in valtoarea evenimentlor, un barbat salveaza peste 1.200 de oameni.

Hotel Rwanda este povestea adevarata a lui Paul Rusesabagina, un barbat care a avut curajul sa infrunte sistemul si sa isi riste viata pentru a o salva pe cea a peste o mie de inocenti.


Batalia pentru Alger

La Battaglia di Algeri (Batalia pentru Alger) este un film care suprinde revolutia algeriana din ambele perspective, franceza si algeriana. Legiunea franceza a plecat din Vietnam infranta, dar cu dorinta de a demonstra ca inca este o putere. Natiunea din Alger isi doreste independenta. Cele doua dorinte se ciocnesc si izbucneste revolutia.

Der Untergang (Ultimele zile ale lui Hitler)

Berlin, 20 aprilie, 1945. Hitler se retrage in sistemul de buncare construit sub Cancelaria Germaniei. Traudl Junge, secretara personala a Fuhrerului se afla si ea acolo si relateaza ultimele zile ale acestuia. In fata unui infrangeri, dispozitia lui Hitler se schimba de la un minut la altul.

Filmul surprinde ultimele ore din viata lui Hitler si a Evei Braun.

Gandhi

In 1983, Gandhi este dat afara dintr-un tren sud african din cauza nationalitatii. Realizand faptul ca legile sunt deseori nedrepte cu indienii, Gandhi incepe un protest pasnic pentru drepturile conationalilor sai din Africa de Sud.

Citeste si:
10 costume de Halloween pentru cupluri inspirate din filme celebre
10 costume de Halloween...

Dupa numeroase arestari si dupa ce privirea intregii lumi se indreapta catre acest om, oficialii sud africani recunosc, in cele din urma, drepturile indienilor, ignorandu-le totusi pe cele ale negrilor bastinasi.

Dupa victorie, Gandhi este invitat un India unde este considerat un fel de erou national. Este presat sa inceapa lupta impotriva Imperiului Britanic. Gandhi accepta si incepe o campanie non-violenta care atinge culmi nebanuite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.