Comedii din ultimii ani pe care trebuie sa le vezi.

2000: Scarry Movie

Comedia Scarry Movie nu a lasat neparodiat niciun film din cultura populara a anilor ’90. Chiar daca filmele de groaza Scream si Stiu ce ai facut vara trecuta au stat la baza filmului, Scarry Movie a avut numeroase referinte si la filmele de actiune sau la comediile cu tineri si sex ale vremii.

Intr-un oras mic, o tanara este ucisa de un criminal mascat, iar Cindy incepe sa suspecteze ca asasinatul ar avea legatura cu pescarul pe care l-a omorat, impreuna cu mai multi prieteni, vara trecuta.

2001: Legally blonde

Elle Woods este o blonda naturala – o precizare esentiala. Este presedinta fratiei, experta in moda si prietena celui mai frumos baiat din liceu, Warner Huntington III. In momentul in care Warner se desparte de ea pentru a pleca la facultate de drept, Elle isi promite ca il va recuceri, asa ca aplica la Harvard. Spre surpinderea tuturor, este admisa.

2002: The new guy

The New Guy este o comedie care spune povestea lui Dizzy Harrison, cel mai fraier tip din curtea scolii care, satul sa fie batjocura colegilor, face in asa fel incat sa fie exmatriculat si sa ajunga la inchisoare. Odata ajuns dupa gratii, Dizzy intalneste un puscarias care ii va schimba viata si care il va invata cum sa devina cel mai popular tip.

Mutat la o alta scoala, Dizzy ajunge sa fie tipul cel nou si cool in jurul caruia roiesc toate fetele. Asta pana in momentul in care lumea afla cine este cu adevarat.

2003: Bruce Almighty

Una din cele mai bune comedii ale tuturor timpurilor a fost Bruce Almighty. Bruce Nolan este vedeta unei televiziuni locale care are tot ce un om de rand si-ar dori: bani, faima, fani si o prietena frumoasa care il iubeste. Numai ca, in pofida acestor lucruri, Bruce este nefericit.

In timpul unui reportaj despre cea de-a 23 editie a celebrei „Maid of the Mist boat”, de la Niagara Falls, Bruce o da in bara rau de tot si este concediat. Mai mult, o gasca de golani il iau la bataie si ii fura masina. Infuriat, Bruce ii cere socoteala lui Dumnezeu pentru toate necazurile prin care a trecut.

Citeste si:
TOP 3 filme superbe, dar subapreciate
TOP 3 filme superbe, dar...

Cand Dumnezeu aude toate vaicarelile reporterului, se gandeste ca cea mai potrivita revansa este sa ii permita lui Bruce sa fie Atotputernic si sa preia toate responsabilitatile asupra sa.

2004: Shaun of the dead

Shaun duce o viata banala. Agent de vanzari intr-un magazin de electrocasnice, el isi imparte viata intre munca si barul loca, The Winchester. Cu mama sa nu se intelege, iar pe prietena o neglijeaza.

In momentul in care iubita il anunta ca il paraseste, Shaun decide sa isi puna viata in ordine. Spre ghinionul lui, mortii se intorc la viata si ii atatca pe cei vii. In loc sa fac planuri de recucerire a iubitei, Shaun trebuie sa supravietuiasca unei epidemii de zombie.

2005: 40-Year-Old virgin

Comedia spune povestea lui Andy, un virgin de 40 de ani. Pana acum, Andy a avut ghinion la femei si a ajuns sa nu mai fie in stare nici sa mai vorbeasca cu ele. In timpul unei partide de poker, prietenii sai afla ca este virgin si decid sa il ajute.

Citeste si:
Comediile romantice, periculoase pentru femei
Comediile romantice,...

2006: Night at the museum

In momentul in care a acceptat jobul de paznic de noapte la un muzeu de stiinte naturale, Larry Daley habar nu avea ce minunatii ii vor fi date sa vada. In timpul rondului, totul in muzeu prinde viata, iar Larry atesta la batalii cumplite si momente istorice.

2007: Superbad

Trei buni prieteni, un pic cam tocilari, decid ca nu au voie sub niciun chip sa plece la facultate virgini. Desi pare ca intreg filmul se invarte in jurul nevoii celor trei de a face sex, comedia vorbeste, de fapt, despre procesul complicat al maturizarii.

2008: Yes Man

Intr-o zi, Carl Allen isi da seama ca spune de prea multe ori “NU!”. Hotarat sa schimbe acest lucru, Carl se decide sa spuna mai mult “DA!” si mai putin “Nu!” provocarilor care ii ies in cale.

2009: The hangover

Cu doua zile inainte de nunta, Doug isi ia cei mai buni trei prieteni si pleaca la Las Vegas pentru o petrecere a burlacilor ca la carte. Dupa o noapte de pomina, din care nu isi mai amintesc mare lucru, prietenii descopera o camera de hotel ravasita, un tigru un baie, un bebelus in sifonier si un Doug dat disparut. Panicati ca mierele va lipsi de la propria nunta, cei trei trebuie sa refaca traseul din seara trecuta.

Citeste si:
Ce filme vedem in luna iulie?
Ce filme vedem in luna iulie?

2010: I love you Phillip Morris

Comedia I love you Phillip Morris spune povestea adevarata a hotului si impostorului Steve Jay Russell.

Steven Russell isi castiga existenta prin o serie de metode frauduloase. Odata descoperite, acesta este trimis la inchisoare unde se indragosteste de colegul sau de celula, Phillip I Love You Phillip Morris este povestea adevarata care prezinta viata hotului si impostorului Steven Jay Russell.

Motivat de dragostea sa pentru Morris, evadeaza din inchisoare de patru ori, o data folosind un pix verde si o galeata de apa pentru a da hainelor de detinut aspectul unei salopete de medic, altadata prefacandu-se ca a murit de SIDA si semnandu-si propriul certificat de deces.

2011: Paul

Doi tocilari pasionati de SF calatoresc in America pentru a participa la o faimoasa conventie de benzi desenate. Trecand printr-o zona faimoasa pentru aparitii de OZN-uri, cei doi il intalnesc pe extraterestrul Paul care si-a petrecut ultimii 60 de ani captiv intr-o baza militara. Pentru a-l salva, cei doi trebuie sa faca fata unei armate de agenti federali.

Citeste si:
Top filme de vazut in luna iunie
Top filme de vazut in luna iunie

2012: Project X

Un alt film care nu putea lipsi din topul celor mai bune comedii este Project X. Pentru a iesi din anonimat, mai multi prieteni decid sa dea cea mai tare petrecere a tuturor timpurilor. Vestea ca se pregateste o petrecere de pomina se imprastie rapid, iar numarul participantilor creste atat de mult incat organizatorii nu ii mai pot face fata.

2013: The world’s end

Pe 22 iunie 1990, intr-un orasel englez, cinci adolescenti organizeaza un traseu ambitios pe parcursului caruia isi propun sa bifeze mai multe baruri. Numai ca, din cauza numarului impresionant de pahare baute, nu reusesc sa ajunga la ultimul bar de pe lista: The World’s End.

20 de ani mai tarziu, Gary King isi aduna fostii prieteni pentru a face ceea ce nu au reusit ca adolescenti: sa bifeze 12 baruri intr-o singura noapte. Intorsi in oras, prietenii isi dau seama ca locuitorii au fost inlocuiti cu roboti.

2014: Neighbors

Mac si Kelly sunt doi parinti fericiti care traiesc intr-o frumoasa casa din suburbii. Lucrurile se schimba in momentul in care in casa de alaturi se muta membrii unei fratii, iar cei doi parintii isi dau seama ca, pentru a avea liniste, trebuie sa porneasca un razboi cu noii vecini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.