Numele iti poate influenta viata in moduri nebanuite – pot determina cat de bogat vei fi sau cat de atractiv te vor gasi persoanele din jur. Cand vine vorba de numele personajelor din filme, puterea lor principala este ca pot strica intreg filmul, dand in vileag scenariul acestora. Atentie, spoilere!

Rolul Ariadnei din "Inception" este cat se poate de clar

Foto: captura Youtube

Inception are un scenariu destul de complicat si, nu de putine ori, iti este greu sa ghicesti ce urmeaza sa se intample sau in care nivel al visului se afla personajele. Exceptie face, bineinteles, Ariadne, personajul interpretat de Ellen Page despre care toti cei care au citit Legendele Olimpului stiu va fi ghidul lui DiCaprio.

De ce finalul este previzibil:

Potrivit mitologiei grecesti, Ariadna era fiica regelui Minos si a Pasiphaei. Cand Tezeu soseste in Creta pentru a se lupta cu Minotaurul, Ariadna se indragosteste de acesta. Pentru a-l ajuta scape din faimosul labirint construit de Dedal si sa omoare bestia, Ariadna ii ofera lui Tezeu un fir de ata care sa ii arate calea de intoarcere. In film, atunci cand Cobb (Leonardo DiCaprio) o intalneste pentru prima data pe Ariadna, ii cere sa ii deseneze un labirint. Mai mult decat atat, atunci cand Robert Fischer este impuscat in lumea viselor si ajunge in limba, Ariadna este cea care il convinge pe Cobb sa mearga dupa el. Odata ajunsi in limbo, Ariadna il salveaza pe Fischer si il aduce intr-un nivel al visului mai apropiat de realitate pentru ca echipa sa ii poata implanta ideea ca ar trebui sa isi dizolve compania.

Numai ca, inainte sa il salveze pe Fischer, Ariadna trebuie sa il salveze pe Cobb impuscand-o pe sotia imaginara a acestuia, Mal. Altfel spus, Ariadna trebuie sa salveze pe cineva pierdut intr-un labirint si sa il protejeze de o creatura fantastica al carei nume incepe cu “M”.

Asadar, daca erai cat de cat familiarizat cu mitologia greaca,ai fi vazut finalul filmului din clipa in care personajul Ariadnei a aparut in cadru.

Numele personajului Angela Hayes din "American Beauty" spune cum se va termina filmul

Foto: captura Youtube

Cand te gandesti la American Beauty, te gandesti la Kevin Spacey (Lester Burnham in film) avand vise umede cu vecina sa extrem de atragatoare si extrem de adolescenta, Angela Hayes.

Lester nu are cea mai roz viata, mariajul sau scartaie, iar relatia cu fiica sa Jane, la fel de adolescenta si ea, nu este deloc buna. Asa ca Lester ajunge sa dezvolte o pasiunea nesanatoasa si periculoasa pentru cea mai buna prietena a fiicei sale si incearca, in fel si chip, sa ii trezeasca si acesteia sentimente similare. Asadar, nu trebuie sa fii un geniu ca sa iti dai seama ca lucrurile nu au cum sa se termine bine pentru sarmanul Lester. Numai ca, numele Angelei, iti cam spune de la bun inceput cum se va termina filmul.

Citeste si:
Puterea primită la botez: Cum te influențează numele în viața ta...
Puterea primită la botez: Cum...

De ce finalul este previzibil:

Numele de familie al Angelei – Hayes – seamana foarte tare cu “Haze”, cam ca Dolores Haze, personajul principal din romanul lui Nabokov, Lolita. Stiind asta, poti face o multitudine de paralele intre filmul lui Sam Mendes si romanul lui Nabokov.

Lolita spune povestea lui Humbert Humbert, un profesor cvadragenar, divortat de doua ori, care se indragosteste de fata gazdei sale. Cand mama fetei moare, Humbert, devenit acum tutorele acesteia, o ia intr-o calatorie in jurul Americii. In American Beauty, Lester Burnham este un barbat intre doua varste, aflat intr-o criza de identitate, care trasforma imaginea puternic sexualizata a unei copile intr-un simbol al unei vieti care l-ar putea face fericit. Spre deosebire de Humbert, Lester isi da seama, in cele din urma, ca Angela este doar un copil, dar, cu toate acestea, obsesia sa pentru adolescenta il va costa viata.

Citeste si:
VIDEO Premieră: „Familia Simpson” va avea un personaj cu deficiențe...
VIDEO Premieră: „Familia...

In film, Lester este ucis de vecinul sau colonelul Frank Fitts, in timp ce in carte, Humbert ucide un barbat pe nume Clare Quilty pentru ca a rapit-o pe Dolores.

In cazul in care similitudinile nu sunt suficiente, numele lui Lester Burnham este o anagrama pentru enuntul “Humbert learns”.

Numele lui Cypher din "Matrix" se traduce prin “Anti-Neo”

Foto: captura Youtube.com

In Matrix, Keanu Reeves este “Alesus”, cel care va salva umanitatea din ghearele unor masinarii rauvoitoare. In razboiul om vs masina, nu toti oamenii sunt neaparati buni. Cypher, de exemplu. Saboteaza planurile rezistentei, ucigand doi coechipieri.

De ce finalul este previzibil:

Matrix nu este cel mai subtil film. Pentru a face clar faptul ca Neo este salvatorul umanitatii, i-a dat un nume care este de fapt o anagrama pentru “One”, adica “the One” (n.r. in limba engleza “alesul”). De asemenea, pentru a face cat mai clar faptul ca Cypher este personajul negativ, i-au dat un nume care, printre altele, inseamna si “zero”. In termeni binari, zero este opusul lui unu. Si, cum toata lumea se refera la Neo drept “the One”, “zero” ar trebui sa fie opusul sau si, prin urmare, anti-eroul.

Citeste si:
13 carti celebre care si-au schimbat titlul original
13 carti celebre care si-au...

Numele personajului Castor Troy din "Face/Off" da de gol modul in care acesta va muri

Foto: captura Youtube.com

In “Face/Off”, Nicolas Cage il interpreteaza pe sadicul terorist Castor Troy care “planteaza” o bomba undeva in Los Angeles. Numai ca, in timpul operatiunii, Castor este ranit si intra in coma. Pentru a afla unde anume este bomba, Sean Archer, interpretat de John Travolta, “imprumuta” fata lui Troy si incearca sa se infiltreze in gruparea terorista si sa-l convinga pe fratele lui Troy, Pollux, ca este cine spune ca este. Cand se trezeste din coma, Troy face, la randul sau, un transplant de fata si incearca sa convinga pe toata lumea ca este adevaratul agent Archer.

De ce finalul este previzibil:

Nu trebuie sa gandesti prea mult ca sa iti dai seama ca numele celor doi frati teroristi, Castor Troy si Pollux Troy, face referire la fratii antici ai mitologiei grecesti, Casor si, uhm…d’uh! Polux. Daca mai pui la socoteala si faptul ca, potrivit legendei, constelatia Gemenilor isi are originea in mitul lui Castor si Polux si ca, la un moment data, facand schimb de fete si identitatii, Castor si Archer devin, practic, gemeni, lucrurile incep sa fie din ce in ce mai evidente.

Citeste si:
Flake Concept: Cum o sa arate masina nepotilor nostri
Flake Concept: Cum o sa arate...

Potrivit legendei, Castor este omorat cu sulita de varul sau Idas. Inlocuieste sulita cu un pistol si vei avea sfarsitul filmului Face/Off pe care, audienta cu un simt ascutit al observatiei, l-a ghicit probabil din clipa in care a auzit rostit numele “Castor Troy”.

Foto main: fata ochelari uitandu-se la film sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.