Tuturor ne plac baietii rai, fie ca vorbim de carti sau filme. Au un farmec aparte, in ciuda reactiilor lipsite de moralitate, hipnotizeaza si dau sare si piper operelor literare.

Iata 5 dintre antieroii nostri preferati.

1. Heathcliff – La rascruce de vanturi, Emily Bronte

De regula, dragostea este sentimentul inaltator care aduce mantuirea personajelor principale din carti.

Heathcliff este insa antieroul a carui pasiune nimiceste oamenii din jurul sau, incepand cu femeie pe care o iubeste. Patima lui distrugatoare il consuma din interior iar blestemul unei iubiri neimplinite se va intinde asupra celor 3 generatii din opera lui Bronte.

Adus in casa lui Catherine de catre tatal fetei, baiatul oaches creste alaturi de acesta insa este singuratic si are o fire salbatica. Acelasi foc arde insa si in singura lui prietena si cei doi, sunt indubitabil, suflete pereche.

Desi inca de la inceputul cartii, narataorul sugereaza ca in sufletul lui Heathcliff, samanta rautatii rodeste din copilarie, el ar mai fi putut fi salvat dupa moartea parintelui sau adoptiv.

Acest lucru nu se intampla iar actiunile sale violente si nedrepte ii vor chinui pe toti cei din jurul lui.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto main: portret barbat rau sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.