Lungmetrajul "Teapa in stil american/ American Hustle" a fost marele castigator al celei de-a 71-a editii a galei Globurile de Aur, organizata duminica seara, la Los Angeles, unde aceasta pelicula a obtinut trei trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun film-comedie/ musical", potrivit bbc.co.uk.

Nominalizat la sapte categorii, acest lungmetraj regizat de David O. Russell, s-a impus la alte doua categorii - "cel mai bun rol principal feminin intr-un film comedie/ musical (Amy Adams) si "cea mai buna actrita in rol secundar intr-un lungmetraj" (Jennifer Lawrence).

Thrillerul politic "Scandal in stil american/ American Hustle", in regia lui David O. Russell, se concentreaza pe un complicat caz de coruptie din anii '70, cu ramificatii in Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei au fost pusi sub acuzare. Filmul ii are in distributie pe actorii Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner si Jennifer Lawrence.

Lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", regizat de Steve McQueen, nominalizat la sapte categorii, a castigat un singur trofeu duminica seara la Los Angeles, impunandu-se la categoria "cel mai bun film-drama", transmite MEDIAFAX.

Atat regizorul Steve McQueen, cat si actorii Michael Fassbender si Chiwetel Ejiofor erau nominalizati la trofeul Globul de Aur din acest an pentru cea mai buna regie, cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un lungmetraj, respectiv cel mai bun rol principal masculin intr-un film - drama.

Drama istorica "12 Years a Slave", bazata pe memoriile lui Solomon Northup, din 1835, prezinta povestea unui barbat de culoare, interpretat de Chiwetel Ejiofor, rapit si vandut ca sclav in Louisiana. Din distributia filmului mai fac parte actorii Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti si Lupita Nyong'o.

Citeste lista completa a castigatorilor pe 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.