Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) impreuna cu Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 si sustinut de AFCN, organizeaza - CINEMA IN PARC - eveniment ce va avea loc in Parcul Crangasi din Bucuresti, in fiecare seara, in perioada 30 august- 4 septembrie, incepand cu orele 21.15. Intrarea este libera.

In prima seara, publicul bucureștean este invitat la Viata lui Pi / Life of Pi, in regia lui Ang Lee, un film fantastic de aventura, castigator a 4 premii Oscar in 2013 si declarat Filmul Anului 2013 in SUA. Programul continua in nota comica, cu cel mai vizionat film romanesc al anului 2012, Despre Oameni si Melci, semnat de Tudor Giurgiu, o comedie-drama premiata la Festivalul de Film din Varsovia, Festivalul Internațional de Film de la Valladolid si detinator al Trofeul Palic Tower de la Festivalul International de Film Palic din Serbia.

Lista proiectiilor conține si doua premiere romanesti ale anului 2013: Funeralii Fericite, cu Horatiu Malaele atat ca regizor, cat si ca protagonist in rolul lui Lionel, un roman reintors din Franta care lupta impotriva destinului si a propriului viitor. Aflat la cea de-a doua colaborare cu scenaristul Adrian Lustig, dupa filmul Nunta muta, Horatiu Malaele joaca in Funeralii fericite alaturi de actori de renume precum: Mihai Gruia Sandu, Igor Caras-Romanov, Alexandru Bindea, Dorina Lazar, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc si Antoaneta Zaharia. De asemenea, o alta premiera este co-productia romano-germana Condamnat la viata, regizata de Bogdan Dreyer, despre un sat din Transilvania la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, avandu-i in rolurile principale pe Gérard Depardieu si Harvey Keitel.

CINEMA IN PARC aduce publicului si alte titluri precum: Si caii sunt verzi pe pereti, al treilea lungmetraj regizat de Dan Chisu, o comedie-drama despre iluzia imbogatirii, Zborul/ Flight (2012), o productie americana regizata de Robert Zemeckis, nominalizata la doua premii Oscar, cu Denzel Washington in rolul principal.

Program


  • Vineri, 30 august, ora 21:15 – Viata lui Pi (r. Ang Lee, 127’, aventura,2012)

  • Sambata, 31 august, ora 21:15 – Despre Oameni si Melci (r. Tudor Giugiu, 93’, comedie, 2012)

  • Duminica, 1 septembrie, ora 21:15 – Funeralii Fericite (r. Horatiu Malaele, 111’, comedie-drama, 2013)

  • Luni, 2 septembrie, ora 21:15 – Zborul / Flight (r. Robert Zemeckis, 134’, drama, 2012)

  • Marți, 3 septembrie, ora 21:15 – Si caii sunt verzi pe pereti (r. Dan Chisu, 104’, comedie-drama, 2013)

  • Miercuri, 4 septembrie, ora 21:15 – Condamnat la viata (r. Bogdan Dreyer, 90', comedie-drama, 2013)

Mai multe detalii pe www.tiff.ro

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Cinema in Parc este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primariei Sectorului 6 prin Centrul Cultural European Sector 6 si sustinut de Administratia Fondului Cultural National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.