Unii barbati nu acorda atentie felului cum se imbraca atunci cand merg la o nunta sau la o intalnire formala. Hai sa vedem cum te putem ajuta pentru a fi aranjat pentru o asemenea ocazie, dar sa nu arati mai bine decat mirele.

Cum sa arati bine la o nunta

Unii barbati nu acorda atentie felului cum se imbraca atunci cand merg la o nunta sau la o intalnire formala. Hai sa vedem cum te putem ajuta pentru a fi aranjat pentru o asemenea ocazie, dar sa nu arati mai bine decat mirele.

Costumul nu trebuie sa fie de firma ca sa arati bine in el. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi cateva reguli simple despre imbracamintea formala. Noi iti vom oferi tot ce trebuie sa stii.

Trebuie sa tii cont de perioada anului in care are loc nunta. Este o nunta de vara sau de iarna?

Ce costum sa porti in functie de sezon

Nunta de primavara/vara

Evita culoarea neagra si alte culori inchise. Cu siguranta vei dori sa eviti costumele de lana si alte materiale groase ce se poarta toamna si iarna. Alege un costum deschis la culoare si cu un material subtire. Daca este o nunta de noapte mergi pe costume de culoare inchisa (albastru inchis, negru, sau gri), dar alege bumbacul sau inul atat ziua cat si noaptea. Pentru nunta de zi opteaza pentru culorile deschise.

Nunta de toamna/iarna

Pentru nuntile ce au loc iarna cele mai potrivite costumele sunt cele de lana sau de un alt material gros si de culoare inchisa. Daca nunta e de zi, te poti duce si cu un costum de bumbac daca consideri ca esti rezistent la frig.

Camasa

Cu culoarea albastra mergi tot timpul la sigur. Evita camasa de culoare neagra la nunti. Nu te duci la inmormantare. Cumpara-ti o camasa cu dungi verticale si asorteaz-o cu o cravata. Pentru mai multe detalii despre asortarea camasii cu cravate vezi manualul electronic.

Nu purta camasa cu maneca scurta, tricou polo sau orice alt tip de tricou. Daca nu ai o camasa cu maneci lungi, atunci e tipul sa iti cumperi una. Nu uita sa iti calci camasa, daca nu stii sa o calci… poate te va invata mama ta cum se face.

La nunti, camasa nu se poarta scoasa afara din pantaloni sau cu manecile suflecate.

Citeste si:
5 gesturi cu care o respingi
5 gesturi cu care o respingi

Pantofii

Alege pantofi clasici de culoare neagra sau maro.

Sosetele

Acestea trebuie sa fie de culoare neagra. Sa eviti cu orice pret sa porti sosete albe la costum. Vei iesi in evidenta, dar nu in sensul bun al cuvantului.

Accesorile

Cravata

Trebuie sa stii sa o asortezi cu restul tinutei si sa faci nodul de cravata.

Cureaua

Ea trebuie sa fie subtire de culoare neagra sau maro si sa se asorteze cu culoarea pantofilor.

Pentru a arata cu adevarat ca ai stil si eleganta ai nevoie de aceste doua accesorii:

Butonii

Butonii fac parte din parte din putinele bijuterii pe care barbati le pot purta in afara de inel, ceas sau bratara.

Batista de buzunar

Batista de buzunar este un mic accesoriu care, din momentul in care este adaugat tinutei, iti permite sa te exprimi si sa ai mai multe tinute fara a trebui sa-ti cumperi multe costume. Aceasta vine pusa in buzunarul exterior de la sacou din partea stanga. Purtata la momentul potrivit, batista de buzunar va dezvalui despre tine ca ai stil. Ca si cravata, aceasta este un detaliu mic care iti accentueaza si personalizeaza tinuta. Ca si regula generala, sa porti tot timpul o bastista de buzunar atunci cand porti un costum sau un sacou sport. Lumea va observa. Femeile vor observa.

Citeste si:
Cum te prezinti la intalnire?
Cum te prezinti la intalnire?

Igiena personala

Du-te la frizer si tunde-te. Aranjeaza-ti parul cu gel, cu piaptanul, cum vrei tu, ca sa arati ca-ti pasa de felul in care arati. Barbiereste-te sau aranjeaza-ti barba, daca ai, si sa nu uitam si de perciuni. Fa un dus, parfumeaza-te, aranjeaza-te si uita-te cu atentie in oglinda.

Cateva reguli de care trebuie sa tii cont

Nu purta tenisi, jeansi, pantaloni de camuflaj sau tricouri. Chiar daca au stil.
Ai grija ca hainele tale sa fie curate si calcate la fel si pantofii.

Un articol de pe: Fii cu stil!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.