Vine vara si te temi ca vei arata ca un dalmatian din pricina transpiratiei excesive care penetreaza materialul hainelor tale?

Desi exista deodorante speciale impotriva transpiratiei, efectul lor nu se mentine mai mult de cateva ore, cu atat mai putin pe timpul verii. Ce-i de facut cand transpiratia in exces iti pateaza hainele si iti da batai de cap in momentele in care imaginea ta conteaza? Daca deodorantul nu reprezinta singur un remediu satisfacator si daca nu ai ocazia sa iti schimbi hainele de "n" ori pe zi, alege tinutele potrivite care sa "ascunda" petele inestetice de umezeala.

Asa da!

Materiale

O garderoba formata din materiale usoare, care pot absorbi transpiratia fara sa o reflecte, este ideala pentru barbatii care transpira excesiv. Lana si bumbacul fac parte din aceasta categorie. "Secretul" acestor tesaturi este ca sunt formate din fibre unice (fara lycra sau alte materiale auxiliare) si se imbiba uniform in cazul in care pielea transpira. Cum lana nu este tocmai o alegre potrivita pentru sezonul cald, se recomanda hainele croite 100% din bumbac.

Culori

Desi ne este deseori mai comod sa gandim alb-negru, nonculorile nu iti sunt exclusiv recomandate in cazul in care transpiri excesiv. Desi acestea reprezinta o solutie salvatoare, poti diversifica paleta cromatica a tinutelor, cu conditia sa eviti nuantele extravagante (fuchsia, turquoise, lime etc.) Mergi pe tonuri foarte "sterse", apropiate de alb sau alege culori reci precum bleumarin sau maro. Materialele imprimate sunt de asemenea recomandate, indiferent de nuante.

Asa nu!

Materiale

Ar trebui sa recunosti usor materialele care sufoca pielea... In general, tot ce este sintetic este bun de aruncat. Hainele din "plastic" nu pot face niciodata front comun cu pielea transpirata, de aceea este bine sa le eviti indiferent de cat de bine arata. Lycra pura, matasea, polyesterul, nylon-ul sau combinatiile nefericite de bumbac cu materiale sintetice nu sunt recomandate vara.

Citeste si:
Cea mai nouă colecție de pantofi ce aduce culorile în centrul atenției
Cea mai nouă colecție de...

Culori

Evita culorile deschise sau eclectice si orice nuanta de gri. Verdele, galbenul, rozul, albastrul, movul etc. sunt tonuri care reflecta umezeala. Pentru a vedea cum se comporta hainele tale noi la contactul cu apa, testeaza-le inainte de a le imbraca, umezind pur si simplu o parte a materialului.

Tips

Accesorii

Evita sa adaugi accesorii in zonele amenintate de transpiratie, pentru ca vei atrage atentia asupra acestora si vei amplifica aspectul lor neplacut. Daca nu te simti incomod, poti merge pe ideea hainelor suprapuse, ca modalitate de camuflare a transpiratiei in exces.

Antiperspirante

Nu utiliza antiperspirante solide, compacte, ci opteaza pentru cele sub forma de gel sau crema, care nu vor lasa urme vizibile in cazul in care transpiri. Dupa aplicarea deodorantului, astepta cateva secunde, pentru ca pielea sa il absoarba complet, apoi imbraca-te. Daca ai totusi de a face cu petele neplacute de transpiratie si nu ai haine de schimb, incearca sa le usuci pe cele pe care le porti plimbandu-te sub soare, pentru ca urmele se vor estompa in mod natural.

Citeste si:
Ținute office pentru antreprenoare: 4 recomandări utile
Ținute office pentru...

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.