Trend Report: Cele mai noi tendinte in moda, direct de pe podiumurile din Paris si Milano.

Moda se schimba odata cu fiecare anotimp si, desi nu ne lasam intotdeuna impresionati de creatiile inovatoare ale designerilor, am tras cu ochiul la noile colectii ale fiecaruia dintre ei si am cules suficient de multe informatii pentru a intocmi un top al celor mai importante trend-uri din 2008.

In contrast cu atmosfera monocromatica dominanta in iarna anului 2007, rozul si movul "au lovit" podiumurile din Milano si Paris. Marile case de moda Calvin Klein si Bottega Veneta au jonglat cu diverse nuante de roz pentru a reinterpreta croielile clasice intr-o maniera aproape socanta. Stilul flower-power se pare ca revenit in forta, iar vara se anunta cat se poate de eclatanta.

Stilul masculin:

Paleta cromatica:

Oranjul si combinatiile dintre acesta si alte nuante deschise vor domina vestimentatia sezonului care se apropie.

Culorile clasice caramel si olive raman in tendinte - prin caracterul lor neutru "potolesc" inovatiile cromatice care le completeaza.

Negrul si griul-argintiu se anunta triumfatoare si in aceasta primavara, iar albul, chic ca intotdeauna, ramane una dintre nuantele-vedeta. Tonurile terne vor fi preferabile pentru materialele vaporoase.

Camasi si pantaloni:

Camasile cambrate, cu butoni supradimensionati, s-au remarcat in colectiile creatorilor de moda, iar una dintre conditii este ca designul contrastant sa completeze croielile relativ simple - se remarca nuantele de violet si albastru.

Cei mai multi designeri au inglobat cateva elemente specifice stilului scolaresc in colectiile lor, astfel ca sacourile business pot fi lejer asociate cu pantalonii-short in 2008. Noul look reprezinta de fapt simbioza man-in-the-city & little boy. Salvatore Ferragamo a dus chiar mai departe acest concept si a obtinut drept de intalnire intre doua stiluri opuse: tennis look si wedding outfit.

Stilul inspirat de era rock este de asemenea in tendinte. Pantalonii cu sireturi si jachetele din piele create de Roen contrasteaza cu colectiile sport prezentate pe podiumurile internationale.

Accesorii:

Stofa ecosez si design-ul cu dungi transversale sunt must-uri ale sezonului, in locul taieturilor in "V" de orice fel. Unul dintre cele mai in voga accesorii ale anului este cravata multicolora.

Tendintele in materie de genti masculine urmeaza popularul trend feminin al design-ului supradimensionat. Prada propune nuante de negru, verde si burgundy, in timp ce Bottega Veneta opteaza pentru alb "cremos" sau bej.

In acest an stilurile par sa nu se supuna normelor, asa ca trebuie sa alegi cu grija stilul care ti se potriveste si sa nu cazi prada "iluziilor optice" promovate de designeri. Culorile pastelate nu sunt usor de purtat, iar nuantele trebuie combinate astfel incat aspectul final sa nu fie ridicol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.