Desi foarte diferiti, atat ca atitudine cat si ca look, amandoi se afla in topul celor mai apreciate celebritati.

Desi foarte diferiti, atat ca atitudine cat si ca look, amandoi se afla in topul celor mai apreciate celebritati: David Beckham si Johhny Depp.

Johnny Depp

Johnny Depp reuseste sa fascineze intotdeauna prin stilul lejero-extravagant care il caracterizeaza. Probabil ca adjectivele cu care l-am descrie ar pali in fata celui care il defineste cel mai bine: misterios. Dincolo de aspectul excentric, dar in acelasi timp relaxat, se afla tipul care la 15 ani s-a lasat de scoala pentru a deveni muzician rock, ca apoi sa descopere actoria cand a facut o vizita la Los Angeles cu Lori Anne Allison, fosta sa sotie, cea care i-a facut cunostinta cu Nicolas Cage.

Pasiunea sa pentru muzica s-a nascut la doar 12 ani, cand a primit in dar o chitara si a inceput sa cante cu asa-zisele "formatii de garaj". Prima trupa s-a lansat in onoarea prietenei sale de la acea vreme, dupa care a ajuns sa cante in "The Kids", formatie care va deschide diverse concerte de amploare.

Ca actor, a debutat in A Nightmare On Elm Street (1984), iar in 1987 i-a luat locul lui Jeff Yagher in rolul politistului sub acoperire Tommy Hanson in serialul TV foarte popular 21 Jump Street (1987). in 1990, dupa cateva roluri mai putin importante, a inceput colaborarea fructuoasa cu regizorul Tim Burton pentru primul film dintr-o serie de succese, Edward Scissorhands (1990). A continuat sa acumuleze popularitate si faima prin a doua colaborare cu Tim Burton in Ed Wood (1994). In 1997 a facut celebra povestea unui agent FBI sub acoperire in Donnie Brasco, alaturi de Al Pacino. Un an mai tarziu a aparut in Fear and Loathing in Las Vegas, in regia lui Terry Gilliam, iar in 1999 a acceptat rolul principal intr-un horror stiintifico-fantastic, The Astronaut's Wife, interpretat alaturi de Charlize Theron. In acelasi an a facut din nou echipa cu Tim Burton in Sleepy Hollow. Au urmat rolurile din From Hell (2001), Once Upon a Time in Mexico, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003), Finding Neverland (2004) si Charlie and the Chocolate Factory (2005).

In afara scenei Johnny Depp nu a fost deloc unul dintre cei mai "cuminti" barbati ai Hollywood-ului si s-a implicat de mai multe ori scandaluri mondene. Incepand de la tragica moarte a prietenului sau foarte bun, River Phoenix, decedat in urma unei supradoze de droguri langa Viper Room, celebrul club detinut de Johhny Depp, pana la scenariile "expresive" in care era adesea surprins alaturi de Kate Moss, Depp a stat rareori departe de lumina reflectoarelor. Dintre relatiile sale cu diverse celebritati, logodnele esuate cu Jennifer Grey, Winona Ryder si Kate Moss sunt cele mai cunoscute. Cu Lori Anne Allison a fost casatorit in perioada 1983-1985, iar in prezent locuieste in Franta cu actrita si cantareata franceza Vanessa Paradis, cu care are si doi copii: Lily-Rose Melody, nascuta in 1999 si Jack, nascut in 2002.

Stilul:

Oricat de mult am incerca sa il catalogam intr-un fel sau in altul, expresivitatea lui Johnny Depp pare a fi "circulara", reinterpretabila, imprevizibila. Se pare ca actorul si-a luat in serios rolul din Piratii din Caraibe, pentru ca stilul sau vestimentar se plaseaza undeva in sfera anilor '70, imprumutand din accesoriile piratilor.

Un impatimit al palariilor din fetru si al podoabelor hippie pe care le atarna la pantaloni, Johnny Depp transmite odata cu fiecare aparitie acel je ne sais quoi. Posesor a nu mai putin de 13 tatuaje, actorul american se declara insa fidel vietii simple si anonimatului pe care Franta si Vanessa Paradis i le ofera momentan.

David Beckham

Daca Johnny Depp pare a fi fost inventat ca argument impotriva metrosexualismului, David Beckham reprezinta exact ceea ce americanul nu ar fi putut fi cel putin in lumina reflectoarelor. Din acest punct de vedere eleganta britanica se distinge clar de libertinajul sinonim cu Jack Kerouac.

Conform britanicilor si nu numai, David Beckham stie sa faca cel putin doua lucruri foarte bine: sa joace fotbal si sa se imbrace. Un adevarat fashion icon, Beckham se lauda cu un statut de invidiat la doar 32 de ani. Practic, de la el a pornit moda fotbalistului pentru care conteaza si imaginea din afara terenului de fotbal. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca are meritul de a fi "contaminat" populatia Globului cu multiplele sale variante de hair-style. Ne oprim asupra acestui detaliu, pentru ca, pe terenul de fotbal, inovatiile sale in materie de look se limitau inevitabil la tunsoare.

Beckham apare in Topul 100 FIFA al celor mai mari fotbalisti in viata si a fost numit si in topul “Time 100” pe anul 2004, al revistei „Time”, top care cuprinde cele mai influente 100 de personalitati din toata lumea. Este de asemenea o marca publicitara globala.

Cariera lui Beckham a inceput cand a semnat un contract de jucator profesionist de fotbal cu Manchester United FC, prima lui aparitie in prima echipa a clubului avand loc in 1992, cand avea 17 ani. De atunci cariera sa a urmat un traseu ascendent, pentru ca in prezent sa fie unul dintre cei mai valorosi jucatori internationali.

Alaturi de Victoria Adams, devenita Beckham si celebra tocmai pentru ca s-a intamplat ca David sa o vada intr-un videoclip al formatiei Spice Girls cu care ea s-a lansat in muzica, formeaza cel mai admirat cuplu din lume.

Stilul:

Daca stilul sau reprezinta un model chiar si pentru alte vedete foarte cunoscute cum este Justin Timberlake, care i-a copiat de nenumarate ori ideile pentru asortarea tinutelor, la ce ne mai putem astepta din partea marelui trendsetter britanic?

Desi s-a intamplat ca David sa adopte si stiluri ambigue, asortand pantofi din piele maro cu jeans, sacou negru si fes, imagine nu tocmai premiata de designeri, se pare ca lui i se accepta aceste escapade devenite excentrice si implicit "la moda".

Ochelarii pe care ii poarta adesea sunt intotdeauna in tendinte si tricourile ii vin ca turnate, indiferent de nuanta. Desi de multe ori prefera stilul casual, accesoriile si felul in care le imbina ii confera un look sofisticat. Cand vine vorba de tinuta eleganta, Beckham iese din tipare cu stil. Renunta la clasica haina de costum in favoarea unei bluze cu anchior larg si isi largeste cravata pentru a mentine stilul relaxat.

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. De evitat in 2008
2. Cold fashion: tendinte toamna / iarna 2007 - 2008
3. Top 10: Haine si accesorii pentru orice sezon


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.