E cool sa fii trendy, dar de aici pana la a deveni fashion victim nu este decat un pas. Cum faci sa eviti "coolmea" snobismului?

E cool sa fii trendy, dar de aici pana la a deveni fashion victim nu este decat un pas. Cum faci sa eviti “coolmea” snobismului?

Cateva sfaturi pentru a te feri de capcanele modei
:

1. Creeaza-ti propriul stil

Te cunosti mai bine decat oricine, deci esti in masura sa iti evaluezi tinuta si cu priviri critice. Stii exact ce culori iti plac, ce masuri ti se potrivesc si ce croieli te avantajeaza. Sigur ca te poti inspira din sugestiile designerilor pentru fiecare anotimp, dar stabileste-ti intotdeauna limitele, pentru ca nu tot ce “se poarta” ti se potriveste. Nu ezita sa te remarci prin propria viziune asupra modei, evitand sa te aliniezi tendintei generale de... revenire la uniforma. Ce intelegem prin asta? Gandeste-te la tunsoarea in forma de creasta pe care a adoptat-o o multime de barbati pentru ca e “la moda”. Aceasta contagiune in masa a creat un arhetip care la un moment dat devine banal si neplacut.

2. Tine seama de varsta si statut social

Iti cumperi un telefon de ultima generatie, dar abia iti permiti sa platesti lunar abonamentul sau sa cumperi cartela de cate ori este cazul. Unde mai pui ca ai facut zeci de imprumuturi pentru a reusi sa achiti ratele? In plus, un telefon cool se asorteaza cel mai bine unei tinute pe masura, pe care tu cu greu ti-o permiti si, in general, unui stil de viata pretentios, pe care sa il reflecte. Departe de a intentiona sa te umilim in mod subtil prin acest exemplu, iti sugeram doar ca nu e cazul sa te chinui sa pari ceea ce nu esti doar de dragul modei, pentru ca nu faci decat sa iti “patezi” imaginea pe termen lung.

Varsta este si ea un factor important in contextul alegerii stilului vestimentar. La 40 de ani ai arata ridicol imbracat in haine pe care le-ai fi purtat la 20 de ani, asa cum la 20 de ani este indicat sa porti ceea ce ti se potriveste. In aceasta perioada, ai o multitudine de optiuni, asa ca profita de ele si in niciun caz nu te limita la ce cred altii ca te-ar avantaja.

3. Consulta-ti bugetul si foloseste in avantajul tau cunostintele despre moda

Nu e cazul sa iti cumperi o pereche de pantaloni al caror pret are multe zerouri, cand poti achizitiona mai multe piese vestimentare asortate, contra unor costuri reduse. De multe ori gasesti haine de calitate, daca stii unde sa cauti. Pe de alta parte, gandeste-te dinainte la ce vrei sa cumperi si nu te lasa dus de val doar pentru ca ai vazut intr-o vitrina ceva ce ti-a placut. Daca nu stii ce cauti, sunt sanse mari sa regreti investitiile facute “la nimereala”.

Trenduri de evitat in 2008:

1. Texturi metalice

Nu numai ca hainele eclatante sunt potrivite anumitor ocazii, dar ar trebui mai degraba incluse pe lista de cumparaturi a femeilor. Auriul, argintiul si alte asemenea “inovatii” creeaza contraste puternice in campul vizual al celor care te privesc, iar notele “juriului” sunt pe masura socului...

2. Stilul '80

Chiar daca 2008 contine cifra 8, nu trebuie sa il celebrezi prin tinute de inspiratie optezecista. Pantalonii stretch, camasile sclipitoare, palariile si vestele cu dungi au castigat popularitate in ultimul timp, dar nu e cazul sa exagerezi. Daca ai iesit deja de pe bancile scolii, lasa comabinatia cravata colorata-bascheti celor care inca nu au facut asta.

3. Muuulta piele

Pantaloni din piele, jacheta din piele, totul din piele! Pielea nu se poarta neaparat la ocazii, dar este un material destul de pretentios si nu e cazul sa domine garderoba ta. O pereche de panataloni simpli din piele sunt acceptabili uneori in tinuta casual, insa tine seama de accesorii.

Articol de Quiqs

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Jeans: clasic, modern, peren
2. Cold fashion: tendinte toamna / iarna 2007 - 2008
3. Cravata: office vs. casual


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.