Asortarea hainelor cu nuante complementare nu este chiar atat de simpla precum pare.

Asortarea hainelor cu nuante complementare nu este chiar atat de simpla precum pare. Indiferent de cat de excentric iti propui sa fii, codul pentru descifrarea 'look-ului corect' contine culori care nu sunt alese la intamplare. Iata cateva dintre regulile combinatiilor cromatice acceptate:

1. Camasile, tricourile sau puloverele albe se potrivesc oricarei tinute

Cand te simti descumpanit, ridica fanionul alb. Fiind o nonculoare, albul are si rolul de a 'calma' o tinuta mai mult sau mai putin excentrica, alcatuita din mai multe nuante. Acelasi lucru este valabil si pentru negru, de altfel. Poti purta un pulover alb cu anchior deasupra unei camasi coloarate sau poti alege o camasa alba careia sa ii asortezi o cravata pastelata. Indiferent de combinatie, albul te poate scoate din multe incurcaturi.

2. Foloseste gri cand vrei sa faci experimente cromatice

Este o culoare neutra, potrivita oricarei nuante deschise, chiar eclectice. Asa ca, in cazul in care stilul tau vestimentar este asemanator unui cocktail multicolor, griul te va ajuta intotdeauna sa nu pari ridicol. Nu numai ca vei fi apreciat pentru ca stii sa iti controlezi vestimentatia, dar vei da dovada de rafinament, pentru ca griul este clasic si stilish.

3. Poarta pantaloni uni, in nuante terne

Pantalonii sunt singura piesa vestimentara care nu trebuie sa reprezinte o infuzie de culori puternice, pentru simplul fapt ca amestecurile cromatice neinspirate iti asigura un aspect de clown. De vreme ce pantalonii sunt piesa de rezistenta a oricarei tinute, abtine-te de la inovatii cromatice si opteaza pentru culori neutre sau jeans, dar nu rosii, verzi sau mov.

4. Variaza tonurile unei nuante

Daca preferi maronul, opteaza pentru o varianta vestimentara monocroma, dar alcatuita din mai multe tonuri ale nuantei de baza: ciocolatiu, maro deschis, bej. Pe de alta parte, poti asorta culori diferite, dar din aceeasi categorie: khaki, galben, verde, maro. Este la fel de indicat sa combini culorile pastelate intre ele sau, dimpotriva, pe cele inchise intre ele.

Citeste si:
Super fotografii alb negru: Cum era viata candva...
Super fotografii alb negru:...


5. Alege culori complementare

Verde-rosu, galben-grena, albastru-oranj sunt cateva exemple de tinute potrivite. Asortarea corecta a acestor nuante este poate cel mai greu test pentru cine vrea sa ramana fidel actualitatii in materie de moda, iar cei care il trec cu usurinta sunt intr-adevar cunoscatori si cat se poate de eleganti. Este ca si cum ai trece brusc de la stilul Missoni, la stilul Armani, fara sa faci gafe.

Cu putina atentie, vestimentatia ta ar putea fi intotdeauna fara cusur. Pentru a te perfectiona in ale rafinamentului, iata un exercitiu simplu: imagineaza-ti cum s-ar vedea nuantele pe care le alegi pentru tinuta ta, intr-o fotografie alb-negru.

Bafta!

Articol de Sway

Click pentru a vedea articole asemanatoare:

1. Top 10: Haine si accesorii pentru orice sezon
2. 10 mituri in moda
3. Look masculin: 10 greseli in moda

Citeste si:
3 MP3 Playere noi de la Samsung!
3 MP3 Playere noi de la Samsung!



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.