Moda pleaca, miturile raman...

Moda pleaca, miturile raman...

1. Cu cat pantalonii din denim par mai 'tociti', cu atat arata mai bine pe corp

Fals: In functie de zona decolorata, talia poate parea mai lata, iar posteriorul mai bombat decat ar trebui. Un detaliu cat se poate de invechit este designul prespalat sub forma de dungi drepte, verticale.

2
. Picioarele subtiri arata bine in orice tinuta

Fals: Nu arata bine in pantaloni stil 'tigareta', pantaloni scurti sau fusta mini, pentru ca le descopera exact zonele 'noduroase'.

3. Muschii si parul lung sunt combinatia ideala

Fals:
Desi nu este la moda, stilul macho (gen Tarzan si nu numai), prinde foarte bine in randul multor barbati. Ne intrebam de ce, avand in vedere ca cei mai multi dintre ei nu sunt actori la Hollywood... Desi tunsoarea 'coama' nu este indicata oricui, in forma upgradata sub forma de tepi intra fara indoiala in cerintele actuale de fashion.

4. Hainele mulate 'dau' bine si pe corpurile plinute

Fals: Rolul hainelor mulate este sa iti defineasca formele, nu 'pernitele' care le simuleaza. Daca totusi nu esti prea inalt, dar te mentii in forma, atat cat sa nu pari ridicol purtandu-le, poti fi exceptia de la regula.

5. Culorile sumbre caracterizeaza doar stilul vestimentar clasic

Fals:
O combinatie monocroma este cat se poate de trendy si poate face minuni pentru imaginea ta, daca stii cum sa imbini hainele. Culorile inchise sunt oricum propuse de designeri pentru sezonul toamna - iarna 2007 - 2008, iar daca ai curaj sa optezi pentru contraste si sa asortezi, de exemplu, o cravata vernil sau lila unui costum office clasic, de culoare inchisa, esti deja trend-setter.

6. Accesoriile sunt la moda, prin urmare poti asorta mai multe unei tinute

Fals: Accesoriile probabil ca nu se vor demoda niciodata, asa ca tot ce conteaza este ca de fapt sa nu le porti pe toate odata, ci sa le combini in mod fericit cu tinuta aleasa. Daca porti un pandantiv gigantic sau o curea cu catarama mare, evita sa iti 'impodobesti' tinuta si cu alte accesorii.

7. Dungile orizontale reprezinta oricand o solutie 'salvatoare'

Fals: Dungile orizontale 'ingrasa' asa cum despre hainele in culori foarte inchise se considera ca 'slabesc'. Desigur, aspectul depinde si de constitutie... Unui corp silfid ii sunt chiar recomandate hainele cu dungi orizontale. De asemenea, sunt ideale pentru barbatii cu umeri ingusti sau femeile cu sani mici.

8. Imprimeurile sunt intotdeauna cool

Fals:
Imprimeurile nu se potrivesc oricarui tip de statura. Cele largi trebuie evitate cu atat mai mult de persoanele minione, asa cum celor inalte sau plinute nu le este indicat sa poarte imprimeuri marunte. Prin urmare, marimea lor trebuie sa fie direct proportionala cu inaltimea si greutatea.

9. Imprimeurile completate de forme geometrice au efect placut

Fals: Daca esti excentric in general si ai invatat sa te imbraci in asa fel incat sa nu devii ridicol ci sa starnesti admiratie prin stilul tau unic, vei putea sa imbini formele geometrice cu imprimeurile fara sa pari ridicol. Insa aceasta este o exceptie, pentru ca, in general, combinatia este foarte dificila si, de aceea, nerecomandata. Cheia succesului este sa creezi armonie prin aceleasi culori sau design: daca nuantele sunt diferite, modelul trebuie sa fie asemenator, iar daca design-ul difera, culorile trebuie sa fie apropiate. Apoi, variaza dimensiunile: daca un imprimeu este mai mare, cel de langa el trebuie sa fie mai mic. Barbatii au tendinta sa faca astfel de combinatii destul de des, asa cum specialistii in design interior isi creeaza anumite tipare.

10. Nu se poarta haine albe de la talie in jos

Adevarat: Negrul slabeste, albul ingrasa. Aceasta fiind regula, hainele albe purtate de la talie in jos sunt nerecomandate mai cu seama femeilor plinute. Si barbatii cu solduri late ar trebui sa le evite. Daca totusi le porti in acest fel, pentru a distrage atentia de la efectul neplacut, adauga linii verticale tinutei, cum ar fi o esarfa sau un fular lung. Pe de alta parte, poti purta haine albe din cap pana in picioare: look-ul monocrom, deschis la culoare, creeaza impresia de suplete si inaltime.

Articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.