Este propusa o abordare mai nuantata a stilului vestimentar masculin.

TENDINTE FASHION PRIMAVARA - VARA 2007

Este propusa o abordare mai nuantata a stilului vestimentar masculin, inspirata in principal de mitologie si de era rock'n'roll. Prin reatribuirea denumirilor unor culori (“Cloak”, “Legend”, “Mammoth”) se induc note de mister si ambiguitate. Nuantele terne se remarca si exista o seriozitate a stilului, care trimite la formalitatea vestimentara din trecut. Imprimeurile animale, tonurile aristocrate si materialele fine se imbina cu eleganta si creeaza efecte complexe.

1. Versace

Goana cu care au defilat pe podium modelele Donatellei Versace, nu a permis observarea completa a detaliilor. Colectia a fost bazata in principal pe alb si negru, cu accente subtile de culoare, care aduceau aminte de stilul 80's. Au existat elemente army si s-a facut o referire interesanta la gulerul costumului clerical catolic.

2. Louis Vuitton

S-a incercat concilierea a doua extreme: stilul victorian si atmosfera hawaiiana, intr-o prezentare destul de abstracta. Daca efectul a fost sau nu pozitiv, hotarati voi...

3. Yves Saint Laurent

Tunica free-style, cu guler mic, purtata deasupra unor pantaloni scurtati pana la nivelul gleznelor, a fost senzatia colectiei YSL. S-a stabilit un aer groovy al anilor '60-'70, prin jeans cu imprimeuri pop, bluze cu insertii de piton, sandale, mocasini, pulovere largi si curele cu adaosuri metalice.

4. John Galliano

Modelele lui Galliano au avut intotdeauna “ceva” din imaginea “mortului viu”, asa incat nu a fost tocmai socanta aparitia in stil Frankenstein a baietilor care au defilat pe scena. Printre scanteie de artificii, se pot vedea o serie de creatii care se situeaza la extreme: trench-uri lucioase, imprimeuri de leopard combinate cu petice din denim, surf-look (cu referire la costumele de baie ale designerului), accente rock si coafuri excentrice, toate intr-o succesiune aparent haotica, dar impresionanta prin diversitate, dinamism si stil.

5. Gucci

Exuberanta show-ului a fost redata de combinatia dintre sexy si inocent a noii colectii. Imprimeuri indraznete, pantofi bicolori, short din piele fina, slip asortat cu bocanci, toate propulsand marca Gucci intr-o dimensiune neexplorata pana in prezent.

6. Missoni

Look-ul “atins de soarele american” etalat in colectia precedenta, a urmat o cu totul alta directie pentru 2007. Se pare ca stilul si clasa jucatorilor de golf au constituit muza creatiilor Missoni. Sub deviza “Sports Romantics”, tinutele casual si cele de seara s-au succedat oarecum armonios. Desi indolenta vestimentara a fost sustinuta pe tot parcursul prezentarii, trecerile de la nonculoare la pasteluri intr-un cadru de mozaic estompat, au completat semnatura Missoni.

7. Prada

Nostalgia este cuvantul-cheie in acest context, de vreme ce Prada pare sa fi facut o incursiune nu numai in propriile amintiri, ci in intreaga istorie a modei. Combinand in stil unic trecutul, prezentul si viitorul, Prada a obtinut efecte excelente, prin variatii spre poli opusi: banal vs. dinamismul unui look techno, paltoane lungi purtate peste short, pantaloni din plastic cu imprimeuri, piele fina, ritmuri elecronice si nu numai.

8. Alexander McQueen

Laitmotivul colectiei primavara-vara 2007, pe care designerul a numit-o “Harlem”, a fost delicatetea. De la imaginea de dandy din perioada Prohibitiei, pana la aerul englezesc si la efectele origami in stil Escher, McQueen si-a sustinut inca o data statutul de provocator al artei.

9. Lacoste

Ideea asocierilor asortate ar putea insemna putin cam mult, daca nuantele predominante sunt rozul si fisticul. Dincolo de acest lucru, s-a creat un adevarat cadru marin, prin tinute yachting, iar defilarea ca de la Cannes la Les Caves du Roy din Saint-Tropez, nu a ramas indiferenta.

10. Dior

Acum 5 ani, colectia pentru Dior Homme oferea o alta perspectiva in moda, prin conceptul “o noua modalitate de a fi masculin”. Ultima prezentare, insa, a fost departe de a impresiona ca altadata, constituindu-se din elemente previzibile. Paleta monocroma, silueta hiperatenuata, couture impecabil creat pentru imagini frapante, toate au scos la iveala ambiguitatea conceptuala a celui care nu si-a propus decat sa “celebreze imaginea noului pusti din club”.

11. Valentino

Daca propunerile sezonul trecut se conturau in jurul ideei de a te imbraca pentru o intalnire de nivel inalt, acum avionul imens al calatoriilor de afaceri este inlocuit cu cel privat, care nu solicita precizie vestimentara excesiva. Oricum, “aparentele inselatoare” constituie un concept caracteristic pentru Valentino, astfel ca ceea ce pare a fi un tricou prespalat de tenis este, de fapt, o piesa vestimentara fina, dintr-o combinatie de casmir si matase.

Foto main: asos.com

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.