Yuppy 1 Aprilie 2015 18:54
Imagini surprinse de Statia Spatiala Internationala arata puterea taifunului Maysak.

Taifunul Maysak a luat nastere in Pacificul de Vest si a afectat deja mai multe insule din Micronezia. Marti, furtuna s-a abatut asupra insulei Yap, iar Statia Spatiala Internationala a suprprin intensitatea acesteia.

Din spatiu, ochiul taifunului arata ca un monstru care a acaparat Pamantul. Imaginea realizata de astronautul Samatha Cristoferetti, de la bordul Statiei Spatiale, suprinde perfect puterea acestui super-taifun.

Potrivit specialistilor, taifunul Maysak este unul din cele mai puternice din istorie, fiind catalogat drept un taifun de categoria 5. Vantul bate cu atat de multa putere incat depaseste 250 de kilometri pe ora. Mai mult, Maysak este deja a patra furtuna din 2015, cu unu mai putin decat in 1965 cand au fost cinci taifunuri.

Meteorologii se asteapta ca taifunul sa piarda din intensitate pe masura ca intalneste apele mai reci ale oceanului din nordul insulelor Filipine,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.