Sute de mii de oameni au concurat pentru un bilet dus pe planeta Marte. Principala conditie: nu se vor mai putea intoarce niciodata pe Pamant. Realizatorul de film Peter Savodnik a realizat un documentar scurt cu povestile a trei dintre cei 660 de candidati.


Compania olandeza blueprints doreste ca pana in anul 2024 sa puna prima colonie umana pe planeta Marte. Proiectul se numeste „Mars One” si presupune ca cei care pleaca spre Planeta Rosie nu se vor mai intoarce niciodata acasa.

In curand, blueprints va alege o noua runda de participanti din cei aproape 700 de candidati. In timp ce realiza un film despre competitie pentru The Guardian, realizatorul de film Peter Savodnik a vrut sa afle ce anume ii face pe acesti oameni sa isi doreasca sa lase in urma familia, prietenii si viata normala de pe Pamant pentru a pleca definitiv pe Marte.

Cei trei candidati intervievati de Savodnik spun ca sunt constienti de riscurile implicate si sunt pregatiti sa le faca fata. Singura lor dorinta este aceea de a muri pe planeta Marte, ca niste exploratori veritabili.

Peste 200.000 de s-au inscris in competitia pentru un bilet dus pe Marte. Din acestia, doar 660 au mai ramas in cursa, care vor fi triati din nou pe 16 februarie.

Citeste si:
10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre colonizarea Planetei Marte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.