Arta lui Alyssa Monks nu este foarte usor de incadrat intr-o categorie anume. Si asta pentru ca, la o prima vedere, lucrarile sale par a fi o colectie de fotografii subacvatice. Totusi, imaginile nu au fost surprinse de un aparat foto, ci pictate.

Alyssa Monks este o artista contemporana din New York, SUA, care foloseste o tehnica de pictura mai putin obisnuita. A numit-o " realism care poate fi atins prin precizie anatomica" si este, cu alte cuvinte, o tehnica de pictura hiperrealista. Acesta este si motivul pentru care lucrarile artistei par a fi, mai degraba, fotografii. Realismul picturilor realizate de Alyssa Monks, senzatia ca privesti o fotografie sau ca tocmai ai pus pauza unui film HD, fac cu atat mai greu de crezut faptul ca imaginile sunt pictate si nicidecum fotografiate.

Alyssa Monks experimenteaza si foloseste pentru picturile sale diferite filtre, ca sticla sau vinilul. Acestea o ajuta sa creeze o imagine distorsionata a corpurilor pe care le picteaza.

"Cand am inceput sa pictez corpul uman, eram obsedata de acesta si de dorinta de a-l face sa para cat mai real cu putinta. Am urmarit realismul pana a inceput sa deconstruiasca de unul singur", spune Alyssa Monks. "Caut imperfectul si incerc sa arat cat de frumos este realul in comparatie cu idealul", mai spune artista.

Mai multe picturi in GALERIA FOTO

Sursa foto: Alyssa Monks


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.