Artistul olandez Lucas Maassen nu a avut o sora. Asa ca si-a 'creat' una din fragmentele de ADN ale parintilor sai.

"Valerie, my crystal sister", este ultima instalatie a artistului olandez Luca Maassen. Desi la prima vedere instalatia nu pare a fi mai mult decat un banal candelabru de cristal, lucrarea a necesitat cateva luni bune de munca si, poate mai important decat orice, vine cu o poveste emotionanta.

Luca Maassen nu a avut frati sau surori. Parintii lui s-au despartit inainte de a mai face si alti copii. Asa ca Maassen a facut ce ar fi facut orice artist cu preocupari cvasi-stiintifice: a cristalizat fragmente din ADN-ul parintilor pentru a-si crea sora pe care nu a avut-o niciodata.

Candelabrul de cristal este, prin urmare mai mult decat un experiment artistico-stiintific ce urmareste posibilitatea ca obiectele sa poate fi create dupa acelasi proces biologic ca viata umana, este o incercare emotionanta, desi bizara in acelasi timp, a unui om singur de a personifica, de a materizaliza sora pe care nu a avut-o niciodata.

Candelabrul este o reprezentare fidela a o mie de fragmente ADN cristializate, asa cum ar fi aratat sub un microscop. Sculptura a fost asamblata, in mod ironic, de parintii artistului.

Povestea proiectului o puteti afla pe larg din filmul de mai jos.

Confrontations with Lucas Maassen and Roche from robertanderson on Vimeo.

Foto main si interior: captura vimeo.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.