Vrem nu vrem, sporturile de iarna sunt la moda. Un trend, dar si o ocazie de a intalni oameni noi, o oportunitate de a etala cunostinte si aptitudini, o sansa pentru distractie fara limite.

Vrem nu vrem, sporturile de iarna sunt la moda. Un trend, dar si o ocazie de a intalni oameni noi, o oportunitate de a etala cunostinte si aptitudini, o sansa pentru distractie fara limite. Din nefericire sau din fericire? Mai putin important. Ceea ce conteaza in final este ca din ce in ce mai multi tineri se apuca de sporturile albe nu de dragul activitatii in sine ci mai mult pentru a intra intr-o lume aparte: a adrenalinei, a vitezei. Daca inca nu te-ai decis in privinta partiei pe care ti-ar placea sa schiezi sau sa faci alte sporturi, afla mai multe si vezi ce ti se potriveste.

Schi - stil, eleganta, viteza

Schiul este gentleman-ul sporturilor albe, caracterizat de trei termeni forte: clasa, viteza si talent. Deopotriva boem si excentric, schiul se invata mai greu decat celelalte sporturi de iarna. Daca esti indeajuns de ambitios incat sa te tii de treaba, dar si rabdator in cazul cazaturilor, esti mai mult ca sigur candidatul perfect. Nu spera insa sa ai rezultate din prima luna. Schiul se aduce la perfectiune dupa cel putin trei, patru sezoane. Este greu de invatat, procesul cere multa rabdare si determinare, dar rezultatele sun spectaculoase. Un schior bun va atrage mereu privirile tuturor. Este demonstrat faptul ca din toate sporturile de iarna, pe schiuri atingi cea mai mare viteza.

Sfat: Daca decideti sa va apucati de un astfel de sport, este foarte important cum invatati primii pasi. Se spune ca tehnica conteaza in proportie de 10%, iar curajul intr-o proportie covarsitoare de 90%. In mod clar nu sunteti facuti pentru schi, daca nu aveti o doza buna de curaj. Dar daca folositi inca de la inceput tehnici neinspirate, sansele de a fi un schior bun se reduc drastic, indiferent de curajul cu care sunteti inzestrat. Nu uitati, exista mai multe tehnici de a schia. Cu picioarele departate sau apropiate, mai leganat sau mai rigid. Toate aceste “tehnici” sunt corecte in masura in care vi se potrivesc, va ofera siguranta si echilibru.

Snowboarding - tinerete, extaz, nebunie

Snowboardul este pe val. Un trend care a cucerit Romania si lumea intreaga. Avantaje? Un echipament comod si “cool”, multa libertate de miscare si un proces de invatare de scurta durata.

Citeste si:
Vacanță la schi în Austria. Sfaturi pentru a alege o stațiune...
Vacanță la schi în Austria....

Daca un schior devine profesionist in cativa ani buni de practica, un boarder avansat “se face” in doar cateva luni.

Cazaturile de inceput sunt insa destul de urate. Si senzatia de limitare (ambele picioare legate de aceeasi placa) este destul de greu de invins. Dar satisfactiile sunt mari si vin destul de repede.

Dupa ce vei invata virajele (doua in total, stanga si dreapta), intoarcerile, opririle si derapajul, vei fi pregatit pentru a gusta din placerile extreme ale acestui sport tanar si nebunesc. Sunt o multime de acrobatii, sarituri si intoarceri pe care nu le poti face decat cu placa sub picioare.

Sfat: Algeti-va cu grija echipamentul. Prima placa este cea ma importanta. De asemenea, in cazul snowboardingului echipamentul de protectie este mai mult decat indicat. Din cauza pozitiei mai incomode decat la schi si a gradului de imobilizare mai mare, boarderii se pot rani mai rau decat schiroii. O casca, genunchierele si cotierele sunt absolut necesare.

Citeste si:
5 obiceiuri pentru îngrijirea pielii care îți fac rău
Aceste obiceiuri pentru...

Alpinism - forta, curaj, adrenalina

Alpinismul este dedicat in general initiatilor. Un sport montan spectaculos, dar adesea extrem de periculos in cazul in care relieful este abrupt sau climatul devine nefavorabil. Pentru practicarea unui astfel de sport, aveti nevoie de un echipament adecvat si de o experienta corespunzatoare. In cazul in care sunteti incepator, incercati sa va aventurati pe trasee mai putin abrupte, astfel incat sa evitati situatiile de risc.

Articol de Andrei Dutulescu

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Curling, un fel de golf al iernii
2. Sporturi montane extreme
3. Live EXTREME!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.