Una din activitatile principale atunci cand vizitam o tara noua este sa gustam din preparatele bucatarieie traditionale. Pentru cei care gasesc bucataria traditionala plictisitoare, am relizat o lista cu experiente gastronomice extravagante care ar merita incercate. Ce ziceti, ati lua masa serviti de maimute sau pe dezbracati complet?

Cina nudista

Foto: stationhype.com

Odata pe luna, intr-un restaurant din Manhattan, hainele sunt optionale. Pus la cale de activistul John J. Ordover, evenimentul are anumite reguli stricte: clientii trebuie sa isi aduca de acasa un prosop pe care sa stea, iar chelnerii trebuie sa fie imbracati. In rest, toata lumea este libera sa ia cina in costumul lui Adam.

Cina pe intuneric

Sunt numeroase restaurante in lume care servesc mancare clinetilor intr-un intuneric total. Exista unul chiar si in Bucuresti. Odata ce reusesti sa te obisnuiesti cu absenta simtului vazului, vei intra inr-o lume noua, a mirosurilor si aromelor imbietoare a preparatelor pe care urmeaza sa le mananci. Bineinteles, nu esti lasat pe cont propriu in intuneric, ci ai la dispozitie ghidzi care te ajuta atunci ai nevoie.

Cina servita de maimute

Daca se intampla sa ajungi in orasul Utsunomiya, din Japonia, musai sa treci si pe la restaurantul Kayabukiya. Acolo, vei fi intampinat de o maimutica imbracata in uniforma care iti va inmana un meniu si te va conduce la masa. Proprietarul restaurantului sustine ca nu le-a invatat pe maimute sa serveasca, ci ca acestea au invatat singure privindul.

Cina in grota

Foto: grotapalazzese.it

Cu o priveliste superba la Marea Adriatica pe care o poti admira in timp ce savurezi o cina romantica si te bucuri de briza noptilor de vara, restaurantului Grotta Palazzese pare sa nu ii lipseasca nimic. Am mentionat cumva faptul ca restaurantul Grotta Palazzese este amenajat intr-o pestera deasupra marii?

Cina printre morti

Poate suna grotesc, dar pragul restaurantului lui Krishan Kutti, din India, este trecut zilnic de sute de curiosi. Ideea de a construi un restaurant in locul unui fost cimitir s-a dovedit a fi o adevarata mina de aur. Zilnic, oamenii se inghesuie pentru a trai pe pielea lor experienta unica de a lua cina printre sicrie.

Foto: mic dejun Brazilia sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.