Oamenilor le place sa infloreasca povestile. Din tantar, biata insecta devine un balaur cu doua capete care scuipa foc pe unul si venin pe celalalt. Ba mai are si o coada lunga si ascutita ca o sabie. Asa se face ca, anumite locuri ajung sa fie invaluite de o aura misterioasa si usor paranormala. Eh, bine, fiti linistiti, nu este deloc cazul povestilor pe care urmeaza sa vi le spun. Nicio forta malefica nu poseda aceste hoteluri, doar ca, dintr-un motiv sau altul, cele mai infioratoare intamplari au avut loc in camerele lor.

1. Sincronie macabra

La inceputul anului 2013, Elisa Lam a calatorit din Vancouver pana in Los Angeles unde s-a cazat la Hotelul Cecil. Tanara de 21 de ani suferea de bipolaritate, iar camerele de supraveghere ale hotelului au surprins-o purtandu-se foarte bizar – apasa haotic butoanele liftului sau tot intra si iesea din el.

Intr-un fel sau altul, Elisa a ajuns in cele din urma in uriasul rezervor de apa al hotelului. S-a inecat si a murti. Trupul sau descompus a fost gasit abia saptamani mai tarziu cand oaspetii hotelului au inceput sa se planga de presiunea scazuta a apei. In tot acest timp, ce cazati in hotel bausera si se spalasera cu apa in care se descompunea trupul Elisei.

Coincidenta sau nu, imediat dupa moartea Elisei, o epidemie de tuberculoza a inceput sa castige teren in Los Angeles. Coincidenta sau nu, numele testului pe care l-au facut oamenii pentru a afla daca sunt infectati sau nu era Lam Elisa.

2. Insula mortii

Doua surori canadiene, cazate la hotelul Thai, din insulele Phi Phi, Thailanda, au murit in circumstante misterioase in 2012. Corpurile lor neinsufletite au fost gasite in pat, ghemuite. Aveau gingiile sangerande, buzele vintele, iar degetele de la maini si picioare erau decolorate. Aveau leziuni pe toata suprafata corpului, iar camera era plina de varsaturi. Ultima data, fusesera vazute pe 13 iunie dupa ce se intorsesera de la un bar. Corpurile lor au fost gasite doua zile mai tarziu.

S-a suspectat ca cele doua surori fusesera otravite. Rezultatele autopsiei au indicat intoxicatie alimentara insa, potrivit unui procuror canadiana, fetele fusesera ingerasera DEET, un puternic insecticid.

Cazul nu este unul izolat. In 2009, alte tinere femei, una americana, cealalta norvegiana, au murit in conditii similare in acelasi hotel. Alte morti similare au fost raportate, fara a fi vreodata stabilita o cauza concreta.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

3. Dezastrul de la hotelul Wyatt

In 1981, in cadrul Hotelului Hyatt Regency, din orasul Kansas, s-a organizat un bal. Mii de persoane au luat cu asalt hotelul pentru a dansa sau pentru a ii privi pe altii dansand. Balul era tinut in holul hotelului, asa ca, foarte multi dintre spectatori priveau de la etajele doi, trei sau chiar patru intregul eveniment, cocatati pe pasarele. Numai, inainte de bal, organizatorii au facut cateva modificari pasarelelor, iar pilonii abia daca puteau sustine greutatea puntilor insasi, daramaite cea a sute de oameni. In mod inevitabil, acestea au picat. Nenorocirea a facut ca ultima pasareala, cea de sus sa pice prima.

Operatiunule de salvare au durat 14 ore. Cei care erau raniti atat de grav incat nu mai puteau fi salvati, erau ucisi. Cei care erau morti deja, erau dezmembrati pentru ca echipele de salvare sa poata ajunge la cei care mai aveau o sansa. 114 oameni au murit in accidentul de la Wyatt, fiind cel mai mare dezastru de acest gen pana la prabusirea Turnurilor Gemene.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...


4. Hotelul-capcana

Despre Hotelul Winecoff se spune ca ar fi absolut ignifug si ca, sub niciun chip, un incendiu nu va izbucni vreodata in cladire. Asa ca, nu au fost contruite iesire de urgenta, alarme sau stropitoare. Hotelul Winecoff era un fel de Titanic al vremii, de nescufundat... Pana la proba contrarie. In 1946, un incendiu a izbucnit in cladire. 119 persoane si-au pierdut viata in asfixiati, arsi sau in timp ce sareau de la etaje. Casa scarii, singura din toata cladirea de altfel, in loc sa fie solutie s-a transformat rapid intr-un crater plin de gaze toxice.

Pompierii au resuit sa ajunga doar pana etajul opt al cladirii de 16 etaje. Oamenii, in incercarea de a-si salva viata, sareau de la etajele superioare. Unii isi confectionau funii din cerceafuri in speranta ca asa vor putea ajunge in siguranta la sol.

5. Premonitia lugubra

Citeste si:
Chiriașii au făcut dezastru în garsoniera lui Dorian Popa: „S-ar...
Chiriașii au făcut dezastru...

Frederick Berry Jr era un tanar din Wayne, Nebraska, venit de putin timp in New York in incercarea de a-si gasi rostul. Inchiriase o camera la etajul 12 al Hotelului Dixie din Manhattan. Primese o scrisoare de la tatal sau scrisoare in care ii cerea sa aiba grija de el deoarece mama sa are o presimtire sumbra. O zi mai tarziu, angajatii hotelului au observat ca, din camera lui Berry, iesea fum. Au intrat imediat in camera si l-au gasit pe tanar ars si inconstient. L-au dus imediat la Spitalul Roosevelt, dar a murit cateva ore mai tarziu. In camera, pompierii au gasit intacta scrisoarea primita de Berry de la tatal sau in care ii cerea sa ii scrie in fiecare zi pana cand presimtirile sumbre ale mamei dispar. .

Foto main: casa veche sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.