Picatura cu cel mai lent ritm de formare din lume a cazut, in sfarsit, in Irlanda, punand astfel capat unuia dintre cele mai indelungate experimente stiintifice din lume, informeaza site-ul lemonde.fr.

In cadrul acestui studiu, descris pe site-ul revistei Nature, cercetatorii de la Universitatea Trinity din Dublin (Irlanda) au filmat modul in care se formeaza picaturile de smoala - o pasta derivata din petrol, de doua milioane de ori mai vascoasa decat mierea - timp de 69 de ani.

Potrivit MEDIAFAX, primul experiment de acest tip a debutat in 1927, afirma revista Nature, la Universitatea Queensland din Australia, cu scopul de a demonstra ca smoala, solida in aparenta, este de fapt un lichid.

Insa mult asteptata cadere a picaturii de smoala, care se produce in medie o data la zece ani, nu a putut fi filmata in acea vreme.

Citeste continuarea pe 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.