Exista pe aceasta planeta peste 1.300.000 de specii de animale. Si vorbesc doar de cele identificate pana acum caci, in fiecare an, oamenii de stiinta descopera specii noi. Este perfect normal sa nu le stim pe toate si sa ne minunam ori de cate ori auzim de un animal bizar de a carui existenta nu stiam pana acum.

1. Caracatita Dumbo

Grimpoteuthis bathynectes, cunoscuta si sub denumirea de Caracatita Dumbo datorita inotatoarelor care seamana cu urechile elefantului Dumbo, este o specie scumpa la vedere care traieste in apropierea izvoarelor hidrotermale marine. Din pacate, despre aceasta specie nu se cunosc foarte multe lucruri.

Sursa foto: Flickr.com

Fossa

Fossa este un carnivor de marime medie intalnit in exclusivitate in Madagascar considerata pana recent o specie primitiva de felina datorita caracteristicilor asemanatoare.

Fosa este una din cele mai vechi specii de pe insula, dar si cel mai mare pradator mamifer din Madagascar.

Sursa foto: Wikipedia.org


Cartita cu nas stelat

Cartita cu nas stelat traieste in estul Americii de Nord si este un mamifer mic si foarte bizar. Este oarba, iar nasul stelat, alcatuit din receptori tactili, o ajuta sa se orienteze si sa gaseasca hrana.

Sursa foto: Flickr.org

Crabul Yeti

Denumit stiintific Kiwa Hirsuta, crabul Yeti este un crustaceu lung de 15 centrimetri care traieste in sudul Oceanului Pacific, in insula Pastelui. Denumirea i s-a tras de la faptul ca pare sa fie acoperit cu un strat de blanita blonda.

Sursa foto: Wikipedia.org

Pestele blob

Pestele Blob traieste in apele Australiei si este considerat cel mai trist peste din lume datorita aspectului sau de om suparat. Din pacate, din cauza faptului ca traieste la un loc cu pesti comestibili, ajunge deseori in plasele pescarilor.

Sursa foto: Flickr.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.