Despre podul William Preston Lane Jr. Memorial, cunoscut drept Bay Bridge, se spune ca este unul din cele mai infricosatoare din lume. De ce? Asta incercam si noi sa aflam prin acest articol.

Daca vei cauta pe Google Bay Bridge, imaginile nu vor parea atat de terifiante. Insa, a fost catalogat de revista Travel & Leisure Magazine drept al noualea cel mai infricosator pod din lume din cauza panicii pe care o provoaca celor care il traverseaza.

Aparent, traversarea podului se poate transforma intr-o aventura. Lung de 8 kilometri si inalt in anumite puncte de 56 de metri, Bay Bridge este deseori afectat de furtuni puternice, vizibilitatea conducatorilor avand de suferit.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Cei care se vad nevoiti sa il traverseze, trebuie sa treaca de o zona de curbura a podului, urmata de o portiune de urcare, apoi coborare abrupta. Daca asta nu ar fi de ajuns, podul continua cu un tunel sub apa, pentru a permite navelor sa treaca pe deasupra. Constienti de faptul ca se afla sub apa, intr-un tunel ingust si intunecat, cu o nava de cateva tone deasupra capului, majoritatea conducatorilor auto sufera atacuri de panica sau claustrofobie.

Oamenilor le este atat de teama sa traverseze acest pod incat, foarte multi, angajeaza pe cineva pentru a-i ajuta ajuta sa isi conduca propriile masini peste Bay Bridge.

Chiar daca nu pare sa fie cel mai infricosator pod din lume si arata destul de sigur, inaltimea, structura si faptul ca cei care il traverseaza se vad nevoiti sa conduca buna bucata de drum pe sub apa, face ca Bay Bridge sa se afle in top pe harta mentala a fricii.

In clipul de mai jos, dar si in GALERIA FOTO, puteti urmari mai multe imagini cu unul din cele mai infricosatoare poduri din lume.

V-ar fi teama sa traversati acest pod?

Sursa foto: Wikipedia.org, Joshua Davis Photography, vpickering, Craig Stanfill, shoebappa, Jeff Kubina, eutrophication&hypoxia, Ben Eriksen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.