Fulgerele vulcanice, un fenomen pe cat de spectaculos, pe atat de inspaimantator, au fost surprinse de fotograful Martin Rietze. Le puteti admira in imaginile din GALERIA FOTO.

La inceputul acestui an a erupt vulcanul japonez Sakurajima. Din fericire pentru noi, fotograful Martin Rietze s-a aflat acolo pentru a documenta impresionanta eruptie.

Ce a reusit Rietze s-a surprinda ne-a facut sa ne simtim mici in comparatie cu fortele naturii. Pe langa seria de fotografii cu eruptia in desfasurare, Rietze a realizat si cateva instantanee cu un fenomen spectaculos: fulgerele vulcanice. Formate desurpa vulcanului Sakurajima, acestea par ca strapung norul de cenusa, oferind un tablou pe cat de spectaculos, pe atat de inspaimantator.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

De ce uneori in urma eruptiilor vulcanice se produc fulgere? Eh, bine, pana acum, oamenii de stiinta nu au gasit o explicatie concludenta pentru acest fenomen bizar. Potrivit NASA, o ipoteza ar fi ca bulele de magma si particulele din cenusa emise de vulcan sunt incarcate electric, iar prin frecare se construiesc sarcinile electrice. Domeniul ramane inca a fi studiat.

Noi va invitam sa urmariti in GALERIA FOTO spectaculosul fenomen surprins de Martin Rietze. Mai multe imagini puteti gasi si pe pagina artistului.

Infricosator, nu credeti?

Sursa foto: Martin Rietze


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.