Yuppy 28 Iunie 2016 14:15
In incercarea de a demonstra ca podul de sticla care urmeaza sa fie inaugurat de curand, autoritatile chineze au pus o masina de 2 tone pe el.

In cazul in care oamenii nu erau deja convinsi ca podul Zhangjiajie Grand Canyon este extrem de rezistent, autoritatile din China au angajat pe cineva sa se plimbe cu o masina de 2 doua tone peste platforma de sticla.

Cu cateva saptamani inainte, peste 20 de voluntari au lovit cu un ciocan sticla, creand crapaturi vizibile in stratul superior. Ulterior, un SUV Volvo XC90 cu 11 persoane la bord a trecut peste crapaturi pentru a demonstra rezistanta podului.

Podul este creat din numeroase straturi de sticla si chiar daca primul este spart, asta nu inseamna ca intreaga constructie va ceda. Panourile de sticla de pe pod masoara 3 pe 4.5 mentri si au o grosime de 15 milimetri fiecare.

Podul de sticla Zhangijajie Grand Canyon este situat la 300 de metri deasupra solului si se intinde pe o lungime de 430 de metri. Potrivit lui Wan Tianbao, inginerul sef al proiectului, podul a fost supus la peste 100 de teste si poate sustine greutat a peste 800 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.