Yuppy 3 Iunie 2016 15:30
Descoperirea tanarului va face istorie.

William Gadoury, un tanar canadian in varsta de 15 ani, a facut o descoperire colosala. Acesta a reusit sa descopere un oras Maya necunoscut pana in prezent, scrie Le Figaro. Mai interesanta este metoda folosita de tanara pentru a face aceasta descoperire.

Pasionat de astronomie, William s-a folosit de cunostintele civilizatiei precolumbiene. Tanaraul a analizat timp de 3 ani 20 de constelatii Maya. La un moment dat, si-a dat seama ca a descoperit un tipar, o harta astrala, iar fiecarei pozitii de pe harta ii corespundea un oras Maya.

Prin analizarea cele de-a 23-a constelatii, William si-a dat seama ca pozitia nu corespundea niciunui oras mayas cunoscut. Cu ajutorul Google Maps, tanarul a cautat locatia, gasind-o in jungla mexicana. Nedumerit, William a impartasit teoria sa cu Agentia Spatiala Canadiana care i-au trimis imagini din satelit. Astfel, tanarul a reusit sa descopere situl mayas aflat in inima junglei mexicane, in Peninsula Yucatan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.