Yuppy 10 Martie 2016 14:40
O poveste demna de un film Disney.

In urma cu patru ani, Joao Pereira de Souza, in varsta de 71 de ani, a gasit un pinguin acoperit in petrol pe o plaja din apropiere de Rio de Janeiro. Animalul era speriat si flamand, iar barbatul a avut grija de el.

De atunci, pinguinul, care in mod normal traieste si se imperecheaza in Patagonia, pe coasta Argentinei si Chile, inoata 8000 de kilometri pe an pentru a se intalni cu cel care i-a salvat viata. Pinguinul petrece opt luni din an alaturi de batranul pescar.

„Iubesc acest pinguin ca pe propriul copil si cred ca si el mai iubeste pe mine. Nimeni nu are voie sa il atinga. Ii ataca daca o fac. Sta in bratele mele, imi da voie sa il spal, sa il hranesc si sa il iau in brate,” spune Pereira potrivit The Independent.

Potrivit unui biolog, este posibil ca pinguinul ca creada ca batranul este si el un pinguin si ca face parte din familia sa.

Pinguinii pot trai pana la 25 de ani si sunt cunoscuti pentru loialitatea lor. Acestia traiesc cu acelasi partener pana la moarte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.