Dovada ca nimic nu poate sta in calea visurilor tale.

Derek Rabelo este un tanar brazilian nascut cu glaucom, o boala care afecteaza nervul optic si care poate duce la orbire incurabila. Cu alte cuvinte, Derek Rabelo s-a nascut orb. Tanarul a refuz ca aceasta dizabilitate sa stea in calea visurilor sale si nici nu a acceptat ideea ca nu ar putea face orice poate face o persoana normala.

Povestea lui Derek Rabelo este cu mult mai interesanta. Inainte sa se nasca, tatal sau, un impatimit al surf-ului, si-a dorit ca fiul sa sa devin surfer profesionist. Ba chiar si-a numit fiul dupa Derek Ho, primul surfer hawaiian devenit campion mondial. Atunci cand a aflat ca fiul sau este orb, tatal a renuntat la acest vis.

Numai ca, tanarul Derek isi dorea si el sa faca surf. La 17 ani, cand a aflat de visul tatalui, a decis ca este timpul sa invete.

„Tatal meu m-a incurajat si ajutat. Mergeam la ocean impreuna dimineata. M-a trimis la o scoala de surf unde am invatat si exersat. Exersez foarte des si cu prietenii mei” marturiseste Derek.

Chiar daca nu vede, tanarul spune ca asculta cu atentie oceanul.

Fiecare parte a unui val face un sunet diferit. Asa ma decid pe ce parte a valului pot face surf.”

Morala povestii: daca ai un vis, urmeaza-l indiferent de circumstante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.