Prestigioasa echipa de dezbateri a Universitatii Harvard a pierdut o confruntare in fata unui grup de detinuti dintr-un penitenciar din New York.

La cateva luni dupa ce au castigat titlul de campioni nationali, echipa de dezbateri a Universitatii Harvard a pierdut confruntarea in fata grupului de debate din penitenciarul Eastern Correctional Facility din statul New York.

Echipa penitenciarului a fost antrenata de profesori de la Colegiul Brad, intr-un program de reabilitare a detinutilor.

Detinutii au pus bazele unui grup de dezbateri care a devenit popular, iar in urma cu putin timp i-au invitat la o confruntarea pe studentii prestigioasei universitati, Harvard.

Nu este pentru prima data cand echipa de dezbateri a penitenciarului castiga o confruntare. In trecut, prizonierii au castigat in fata Academiei Militare Americane West Point si echipei Universitatii din Vermont.

Profesorii care i-au pregatit pe prizonieri spun ca nu sunt surprinsi de succesul lor.

"De la studentii din inchisoare se asteapta acelasi nivel de rigoare si standard ca de la studentii colegiului Brad," a spus Max Kenner, directorul initiativei, potrivit theguardian.com.

Studentii de la Harvard nu au comentat dupa ce au fost invinsi, dar au postat urmatorul mesaj pe Facebook:

"Sunt foarte putine meciuri de care suntem mandri, desi le-am pierdut, iar aceasta echipa, care este fenomenal de inteligenta, este un motiv de mandrie. Le multumim celor de la Brad si de la penitenciarul de corectie pentru munca depusa," au scris studentii.

Motiunea dezbaterii a fost daca este bine sau nu ca scolile publice din SUA sa ii respinga pe elevii ai caror parinti ai imigrat ilegal in State. Grupul detinutilor a trebuie sa argumenteze in favoarea motiunii. Argumentul care le-a a castigat confruntarea a fost ca, atunci cand scolile ii refuza pe acesti elevi, se pot forma ONG-uri educationale si scoli private care pot oferi o educatie mai buna decat scolile publice din SUA.

Citeste si:
Dezbatere intensă pe Internet după reacția polițistului Marian...
Dezbatere intensă pe Internet...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.