Ciclul de viata al unui fluture monarh surprins intr-un clip superb.

Fluturele monarh este un fluture mare, cu aripile de culoare brun-roscate cu nervuri de culoare neagra, intalnit in cea mai mare parte a Americii de Nord.

Fluturele monarh a fascinat oamenii de stiinta din trecut si din prezent. Acesta migreaza in fiecare an din nordul Statelor Unite catre Mexic, parcurgand mii de kilometri in cautarea unei clime mai blande. Timpul de parcurgere al distantei depaseste cu mult durata de viata a fluturelui, insa puii vor continua un drum de care nu stiau si pe care nu l-au parcurs niciodata. Oamenii de stiinta nu au gasit inca o explicatie pentru acest fenomen.

Din pacate, fluturii monarh sunt foarte aproape de a intra pe lista speciilor pe care de disparitie. Peste 90% din populatia acestor flururi a disparut in ultimii 25 de ani.

Pentru a arata frumusetea fluturilor monarh, Front Yard Video a realizat un clip timelapse in care este surprinsa metamorfoza lor.

Priviti:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.