Yuppy 20 August 2015 13:59
Cara Delevingnes a decis sa renunte la modeling. Motivul pentru care o face trage un semnal de alarma despre industria modei.

Desi are doar 23 de ani, Care Delevingnes este un model de top. In pofida gloriei, tanara a ales sa renunte la modeling, argumentand ca aceasta industrie este superficiala si i-a afectat increderea in sine.

Daca te urasti si daca iti urasti corpul si felul in care arati, lucrurile devin din ce in ce mai rele. Modelingul m-a facut sa ma simt superficiala. Nu m-a ajutat sa cresc ca persoana, si aproape ca am uitat cati ani an. Ma simteam batrana” a spus aceasta intr-un interviu acordat pentru publicatia britanica Sunday Times.

Delevingne a marturisit ca modelingul a facut-o sa nu se mai simta bine in propriul corp si ca a fost adesea judecata din cauza bolii pe care o sufera, psoriazis.

Este groaznic sa traiesti intr-o lume in care trebuie mereu sa slabesti” a spus aceasta intr-un interviu acordat in mai publicatiei Wall Street Journal. Mai mult, intr-un alt interviu, supermodelul a spus ca lucrul de care se simte cel mai nesigura este corpul ei. Industria modei seteaza standarde aproape imposibile atat pentru modele, cat si pentru femeile normale.

Potrivit unui studiu publicat de Universitatea din Wisconsin, fotografiile cu modele au un impact negativ asupra tinerelor, facandu-le sa se simta vinovate ca nu sunt la fel de slabe sau ca nu arata la fel ca frumoasele modele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.