Yuppy 1 Iulie 2015 14:11
Uite cum reactioneaza animalele salbatice atunci cand isi vad reflexia in oglinda.

Dintre toate vietatile care exista pe Pamant, foarte putine au capacitatea cognitiva de a-si recunoaste propria imagine intr-o oglinda. Omul, de exemplu, reuseste acest lucru la varsta de 2 ani, fiind un semn al constiintei de sine.

Din dorinta de a testa reactiile animalelor atunci cand se vad in oglinda, fotograful francez Xavier Huvert Brierre a instalat un panou de oglinzi in mijlocul unei paduri din Ghana. Cu ajutorul unor camere de filmat ascunse in cutii securizate, activate prin intermediul unor senzori de miscare, Brierre a testat reactiile animalelor salbatice la intalnirea cu propria reflexie.

Reactiile au variat, de la curiozitate la agresivitate sau la o atitudine rezervata, clipul demonstrand ca animalele au atitudini diferite atunci cand sunt pusi pentru prima data fata in fata cu propria imagine. Leii si tigrii, de exemplu, au fost foart speriati, in timp ce jaguarii au fost agresivi. Primatele s-au aratat mai intai surprinse de propria imagine, dar s-au obisnuit curand, trecand “testul oglinzii”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.