NASA a publicat un numar de imagini nemaivazute pana acum cu fata intunecata a Lunii.

Fata intunecata a Lunii, emisfera care nu priveste niciodata spre Pamant, a captivat mintile oamenilor si cercetatorilor deopotriva. „Cum arata cealalta fata a Lunii, ce am putea gasi acolo?” sunt doar cateva din intrebarile pe care si le-au pus oamenii de stiinta.

In 1959, misiunea sovietica Luna 3 a fotografiat pentru prima data aceasta parte a satelitului natural, iar in 1960, Academia Stiintifica Rusa a publicat un atlas al zonei. Imaginile au dezvaluit un teren accidentat, cu numeroase cratere rezultate in urma „marelui bombardament”.

In 1968, astronautii misiunii Apollo 8 au fost primii oameni care au vazut pentru prima data fata intunecata a Lunii. De atunci si pana in prezent, nimeni nu a mai explorat acea zona.

Folosind informatiile primite de la Lunar Reconnoissance Orbiter, NASA a realizat o simulare a fetei nevazute a satelitului natural al Pamantului.

Imaginile sunt o premiera atat pentru lumea stiintifica, cat si pentru pasionati sau curiosi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.