Descopera agentul 007 din tine. Ai 70 de secunde!

Se poarta ca un brand sa sponsorizeze lansarea unui film. Din pacate, de cele mai multe ori, se intampla ca brandul se sa comunice pe sine si sa tina cu tot dinadinsul sa iti arate ca el si numai el a sustinut proiectul ala. Ar vrea, daca se poate, sa il iubesti pentru asta. Scapa din ochi esentialul: publicului nu ii pasa cati bani a investit pentru ca lansarea sa fie posibila, vrea doar sa vada filmul ala pe care il asteapta de doi ani si, daca se poate, fara sa fie agasat la tot pasul de publicitatea pe care ti-o faci pe spinarea filmului.

Se intampla uneori (de prea putine ori, din pacate) ca o agentie sa inteleaga faptul ca publicul are nevoie pentru el si despre el, nu despre nevoile tale ca brand. Mai mult, se intampla uneori ca agentia sa plaseze nu produsul, ci consumatorul in rol principal si sa il faca sa se simta implicat si chiar satisfacut, nicidecum agasat.

Este cazul Duval Guillaume, responsabila de campanii ca Push to Add Drama sau Red Light District despre care v-am mai povestit aici si aici, care, in loc sa opteze pentru varianta clasica de a arunca brandul (Coca Cola in cazul asta) in fata publicului si de a-i urla disperat "Hei, uite ce cool sunt eu!", l-a adus pe consumator in centrul lui. Ce au facut mai exact? Au provocat oamenii dintr-o statie de metrou sa se transforme in agenti 007 si sa treaca prin diferite obstacole pentru ca la final, daca reuseau, sa primeasca bilete la lansarea oficiala a noului film din seria James Bond, Skyfall. "Unlock the 007 in you" a fost mesajul campaniei si iata ce s-a intamplat:

Un exemplu clar de "asa da", am zice noi. Cum vi s-a parut miscarea?

Sursa foto: Dreamstime


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.