Un artist vizual a realizat portret foto-realistic folosind doar Photoshop.

Peste exemple in care este ilustrata o folosire defectuoasa a Photoshop-ului am tot dat; de la copertele celor mai cunoscute reviste de moda cu poze prelucrate neprofesional, la propriile tentative de a da o nota artistica propriilor poze. Folosit cum trebuie si manuit de o persoana talentat, cu ajutorul Photosho-ului pot fi create mici opere de arta. Este si cazul unui artist vizual care a urcat pe Youtube un film in care realizeaza portretul foto-realistic al unei fete, pornind de la zero si folosind cele mai elementare instrumente ale programului.

Pe pagina alba, artistul realizeaza mai intai o schita alb-negru, minimalista, a portretului. Dupa ce il coloreaza intr-o nuanta neutra, schimba culorile si adauga umbre folosind Hue&Saturation.

Daca o parte dintre cei care au vazut videoclipul admira talentul artistului, cealalta parte chestioneaza procesul si "autenticitatea lucrarii". Acestia sustin ca, pentru un artist cu o indemanare ca cea dezvaluita in videoclip, lucrarea este cam "stearsa", iar pozitia modelului este de poza care urmeaza sa fie postata pe Facebook. Se intreaba daca nu cumva desenul este o "copie" a unei fotografii oarecare, lucru care nu necesita prea multa maiestrie.

Ce credeti? Este pe bune sau nu?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.