Miercuri dimineata a avut loc un fenomen destul de rar, dar predictibil: tranzitul lui Venus prin fata Soarelui. In cazul in care l-ati ratat, camerele NASA au surprins momentul.

Nu in fiecare zi iti este dat sa vezi tranzitul planetei Venus prin fata Soarelui. Se intampla, de fapt, destul de rar ca cele trei corpuri ceresti, Venus, Soarele si Pamantul sa fie aliniate. Mai exact odata la 8, 121, 8 si 105 ani. Ceea ce inseamna ca urmatoarea ocazie de a vedea fenomentul va fi in 2117. Ceea ce inseamna ca asta a fost ultimul tranzit din acest secol si, implicit, ultima ocazie de a-l vedea.

In cazul in care l-ati pierdut, fie din motive de nori, fie din motive de somn, fie din motive de nestiinta, camerele NASA au suprins momentul trecerii planetei Venus prin fata discului solar. Si nu oricum, ci in high-definition. Imaginile sunt spectaculoase.

Foto: captura Youtube


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.