Pensulele si panza nu mai sunt demult instrumente indispensabile unui artist. Din seria tehnicilor de pictura inedite, va prezentam pictura pe apa.

Va povesteam zilele trecute de Steven Spazuk, un artist care a renuntat la pensule si picteaza portrete folosindu-se exclusiv de foc. Astazi nu despre un artist anume este vorba, ci despre tehnica folosita: pictura pe apa.

Pictura pe apa, desi poate parea o inovatie, este, de fapt, o straveche tehnica japoneza. Denumita Suminagashi sau "cerneala plutitoare", procedeul era folosit pentru a da nastere unor modele asemanatoare marmurii.

Desi veche de aproape 2000 de ani, pictura pe apa s-a pastrat aproape neschimbata. O diferenta notabila ar fi faptul ca tehnica traditionala presupunea suflarea pigmentilor de culoare pe suprafata apei, in timp ce, in prezent, artisti folosesc diferite instrumente pentru a manipula picaturile de culoare. Compozitiile s-au schimbat si ele de la modele ce imita marmura la desene mai mult sau mai putin complexe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.