Institutul de Bere Ciuc Premium crede cu tarie ca berea se bea doar pentru gust si a creat o campanie de promovare a unui consum corect de bere. Cu toate astea, Ciuc nu pretinde ca detine adevarul absolut si lanseaza acum o dezbatere nationala in jurul berii.

Participantii inscrisi sunt: Jurnalistul Razvan Exarhu, scriitorul Adrian Georgescu, bloggerii Adrian Ciubotaru, Adi Hadean, Alexandru Negrea, Bobby Voicu si Chinezu, rapper-ul Grasu XXL, actorii Florin Busuioc si Radu Gabriel, comediantii Sergiu Floroaia si Teo.
Dezbaterea va avea loc pe 27 ianuarie, la ora 16:00 si va fi transmisa live pe pagina de Facebook a marcii Ciuc Premium pentru ca publicul sa-si poata spune parerea.

Daca nu bem berea doar pentru gust, o bem din obisnuinta, dupa pret sau dupa reclama? O bem doar la etapa sau doar cu prietenii? Sau pentru eliminarea tensiunilor? Antropologic, social si cultural, e de bine sau de rau?

Blogger-ul Chinezu si actorul Florin Busuioc sunt echipa Ciucnitorilor si vor sa arate ca berea consumata responsabil se bea pentru un plus de sanatate. „Si nu vorbim doar din teorie, desi avem studii temeinice pentru a dovedi acest lucru, ci suntem si niste <<practicieni>> responsabili. De aceea, pentru sanatatea dumneavoasta, recomandam o bere pe zi. Dar nu mai mult, in nici un caz mai mult.” a declarat Chinezu in numele echipei.

Actorul Radu Gabriel si blogger-ul Bobby Voicu s-au inscris in dezbatere cu gandul de a demonstra ca berea se bea, intai si intai, pentru socializare: „Sustinem ca berea este, prin excelenta, bautura pe care o bei cu gasca, la munte, la mare, dupa munca, la distractie. Berea este o bautura sociala!”.

Blogger-ul Adrian Ciubotaru si comediantul Sergiu Floroaia spun ca berea iti da ‘o stare’: „Conform cercetarilor in profunzime realizate pe teren am ajuns la concluzia ca oamenii beau bere pentru stare. Unii zic ca gusturile nu se discuta, dar noi zicem ca gustul da." au declarat cei doi.

Blogger-ul Alexandru Negrea s-a aliat cu rapper-ul Grasu XXL sa demonstreze ca berea se bea mai intai pentru distractie. "Noi, Grasu XXL, zis şi Dragos Nichifor, rapper profesionist si Alexandru Negrea, zis si Alexandru Negrea, blogger, sustinem ca berea nu se poate bea decat daca e vorba despre distractie. Va asteptam sa ne votati, daca sunteti de acord cu noi si sa fiti prezenti la dezbaterea impotriva gustului."

Citeste si:
Cum și-a ales What s Up numele de scenă. Marius Moga s-a îndoit de...
Cum și-a ales What s Up...

Blogger-ul culinar Adrian Hadean si comediantul Teo vor demonstra ca berea o bei pentru ca poti. Echipa explica: “Daca luam toate motivele laolalta, ni se arata principalul motiv: bem bere pentru ca putem! Nu e scumpa, se gaseste peste tot si nu te darama ca taria. In plus, are alcool! Berea e tot timpul acolo pentru noi, si o bem. Pentru ca putem.”

Pe toti ii uneste insa un singur lucru: credinta ca pot demonta Gustul.
Cauza Gustului va fi sustinuta de catre Razvan Exarhu si Adrian Georgescu, care cred ca „berea trece, gustul ramane” si ca orice alt motiv este, cel mult, de ordin secundar.
Neutralitatea este asigurata de Andi Moisescu. Arbitrul va fi chiar unul din initiatorii Institutului de Bere, alaturi de Ciuc Premium, Bogdan Naumovici.

Opiniile publicului sunt insa esentiale pentru tragerea concluziilor finale. Intrand pe pagina de Facebook Ciuc in ziua dezbaterii, publicul va putea posta comentarii de sustinere pentru una dintre echipe sau va putea introduce noi motive in dezbatere. Iar participarea in dezbatere va fi rasplatita pe deplin.

Pana in ziua dezbaterii, in pagina aplicatiei se pot vizualiza filmele de prezentare a fiecarei echipe in parte. Astfel, pana vineri, 27 ianuarie, aveti timp sa va alegeti echipa preferata pe care doriti sa o sustineti.

Citeste si:
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Ce băuturi preferă românii să...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.