Hamburg este noua capitala a jucariilor. Cu doar 3 saptamani inainte de Craciun a fost ianugurata cea mai mare macheta de trenuri din lume. Un rai pe Pamant atat pentru copii cat si pentru parinti.

Daca va plac jucariile si mai ales trenurie electrice de jucarie atunci trebuie sa stiti ca in Hamburg (Germania) a fost ianugurata cea mai mare macheta de trenuri din lume. Peste 11,500 de km de sine au fost intinse pentru cele 890 de trenuri de jucarie care zilnic strabat macheta.

Lumea in Miniatura este o reconstructie a Europei si a unor parti simbol din Statele Unite in cele mai mici detalii. Macheta este controlata de aproximativ 40 de ingineri si de un soft special care gestioneaza tot traficul.

Vizitatorii pot sa admire orase reproduse pana la ultimul detaliu, cum este cazul Las Vegasului care beneficiaza printre altele si de lumina a peste 30,000 de leduri. Nici alte orase sau sate din Austria, Elvetia, Germania si Scandinavia nu au fost uitate, de asemenea, reconstruite in miniatura pana la ultimul detaliu.

Cei care doresc sa viziteze Lumea in Miniatura trebuie sa mai stie si faptul ca aici puteti sa vedeti avioanele cum decoleaza, controlate de la "sol", vapoarele cum circula pe mare, dar si fluxul si refluxul din marile din nordul Europei.

Pentru a aduce macheta in forma actuala, inginieri care au lucrat la Lumea In Mininatura au folosit 215.000 de copaci, 300.000 de leduri, 3.000 de cladiri , 200.000 de figurine umane si 30.000 de litiri de apa.

Artistii care au pus bazele acestei lumi in miniatura nu vor sa se opreasca aici. Proiectul de dezvoltare al machetei este bugetat pana in 2020, atunci cand se presupune ca Lumea in Miniatura o sa includa in proporie de 99% tot Globul.

Primarul din Hamburg considera ca proiectul o sa genereze o crestere record a turismului in zona si de aceea sustine neconditionat initiativa tinerilor ingineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.