Din ce in ce mai multi oameni isi doresc un robot care sa-i ajute in viata de zi cu zi in diferite probleme care apar. Pana la o "secretara blonda cu fusta scurta, pe baterii si rece ca metalul" mai trebuie sa asteptam, totusi exista un robot destul de "inteligent".

Construit de The Corpora, QBO este un mini robot "inteligent". Functia lui principala este aceea de a schimba melodii. In schimb comenzile pe care le primeste le citeste prin intermediul a doua camere, montate in locul ochilor.

Semnele vin in manualul de utilizare si reprezinta in mare semnele conventionale pentru diferitele functii de player: start, stop, play, forward, reverse, etc.

In acelasi timp, QBO a fost programat sa retine anumite fete, astfel incat sa faca deosebirea intre anumite persoane, iar pe baza memoriei sa recomande playlisturi in functie de cel care se afla in fata lui.

Robotul nu o sa intre in productia de serie, dar experimentul a fost declarat un adevarat succes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.