Prototipul Bubble aduce in prim plan nu tehnologia verde, cu care mai toate firmele incearca sa prinda fata ziarelor, ci faptul ca ea este prima masina care te poate duce la destinatie fara sa ai nevoie de sofer - Conduce singura!

Bubble este un concept foarte ambitios al celor de la General Motors. Micuta masina este bineinteles propulsata electric si are doar 2 locuri. Design-ul pare desprins din filmele Since-Fiction si cel mai probabil nu o sa iasa in productia de serie niciodata, deoarece costurile, cererea si de ce sa nu recunoastem, aspectul, nu fac casa buna in aceasta situatie.

Ceea ce General Motors, prin conceptul Bubble, incearca sa prefigureze este faptul ca atentia producatorilor de masini se indreapta spre doua mari directii, care in viitor pot revolutiona definitiv piata auto.

Primul aspect este bineinteles dezvoltarea unui motor 100% electric care sa fie fiabil si care sa poata sa aiba, macar, aceleasi rezultate ca orice motor actual non-electric. Al doilea aspect introduce o noua provocare pentru constructorii de masini ( aspect care nu este nou ): "automobilul fara sofer".

Daca stam sa ne gandim un pic o sa realizam ce General Motors nu a venit cu un concept inovativ, dar faptul ca a acordat atentia necesara dezvoltarii proiectului Bubble, reusind sa construiasca acest prototip care poate memora un traseu, poate recunoaste semnele de circulatie si in acelasi timp poate sa "citeasca" culoarea semaforului, totul pentru a ajunge la destinatie, fara sa fie necesara interventia soferului, este o dovada mai mult decat clara ca producatorii de masini vor (si trebuie) sa cucereasca noi frontiere prin astfel de sisteme.

Reprezentantii General Motors sustin ca Bubble " iti poate duce copiii la scoala in siguranta, se poate intoarce sa te "culeaga" si pe tine si isi poate continua drumul catre biroul tau", totul fara sa fie necesara interventia soferului.

Exista totusi si posibilitatea ca un sofer sa conduca micutul prototip folosindu-se de o maneta similara cu o consola pentru jocuri video.

Citeste si:
3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune folii de display pentru...
3 sfaturi pentru alegerea...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.