Cercetatori din cadrul companiei telecom Orange au dezvoltat un tricou care te ajuta sa-ti incarci telefonul gratis atunci cand participi la un concert.Vezi cum este posibil in clipul de mai jos!

Am vazut in ultimul timp foarte multe "gadgeturi" care te ajuta sa-ti incarci telefonul mobil. De la clasicele variante solare, pana la diferite mecanisme cu care te misti, producand astfel energie capabila sa-ti incarce smartphone-ul.

Totusi, trebuie sa recunosc ca ultima varianta pentru producerea energiei electrice, care vine din partea cercetatorilor telecom Orange, este foarte interesanta.

Tot ce ai nevoie ca sa-ti incarci telefonul gratis este tricoul special care este prevazut cu o zona piezoelectrica si destul zgomot, sa zicem cam cat un concert Bon Jovi (care urmeaza sa ajunga la Bucuresti in iulie).

Zona piezoelectrica de pe tricou este capabila sa transforme zgomotul in energie electrica cu ajutorul unui mic transformator. Astfel, tricoul Orange poate incarca doua telefoane obisnuite sau un smartphone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.