Delfinul Flipper a aratat unei lumi intregi cat de prietenoasa si inteligenta este specia sa. Totusi, imaginea delifinilor s-ar putea asemana mai mult in viitor cu imaginea unor luptatori de genul Rambo. De ce...?

Armata Statelor Unite lucreaza in prezent la un proiect care a fost demarat cu multi ani in urma, inca de pe vremea Razboiului Rece, care urmareste dresarea si antrenarea delfinilor pentru razboi.

Practic Marina Statelor Unite urmareste sa inlocuiasca un numar important de puscasi marini cu diferite alte metode alternative. Printe acestea exista si programul de dresare a delfinilor.

Daca va intrebati de ce au fost alesi delfinii, atunci trebuie sa stiti ca acestia sunt considerati una dintre cele mai evoluate specii (referitor la capacitatea de gandire), iar modul in care ei traiesc in mediul marin fascineaza cercetatorii de pretutindeni.

Proiectul cu delfinii nu este deloc nou. Se stie ca si rusii au incercat sa foloseasca diferite metode pentru dresaj, dar se pare ca intr-un final rezultatele au fost nesatisfacatoare. Dorinta armatei SUA este ca in viitor porturile sau vapoarele de lupta sa fie aparate de delfini.

In prezent cea mai mare problema legata de acest proiect se refera la modul de traducere a limbajului uman pe intelesul acestor animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.