In fond, nu stiu daca o caut cu adevarat. Nu stiu daca am nevoie de ea. In principiu, atat de multa vreme mi-am petrecut-o ca si burlac in ultimii 10 ani incat mi-a devenit o a doua natura.

main foto : moriza via flickr.com

Hmmm… Femeia ideala…

Mi-am creat un sistem sau, mai degraba, un hatis de tabieturi si libertati combinat cu un egocentrism devorator si o dependenta excesiva de singuratate (ca stare de spirit mai degraba decat ca fapt in sine).

Probabil ca nu poti cunoaste femeia ideala in mediul in care eu ma invart, fie ca e vorba de zona artistica sau de cluburile (alea 2-3) unde se destrabaleaza gasca mea de prieteni.

Dar, totusi, cum ar arata ea?

In principiu, este o himera. Iar ca orice himera, in mod absolut paradoxal, o cauti constient fiind ca nu exista. Aici intervine problema. Negasind vreodata femeia care sa insumeze toate calitatile pe care ti le doresti, incepi sa proiectezi asupra uneia imaginea pe care tu ti-ai creat-o, mental, pana in punctul in care incepe sa te deranjeze ca ea, oricare ar fi, se departeaza de ceea ce tu ti-ai dori.

Evident ca, in mod normal, fiind si eu un barbat cu nenumarate defecte, indrazneala de a pretinde cuiva sa fie exact asa cum iti doresti este vecina cu nesimtirea. Dar e in natura omului sa caute desavarsirea, “perfectiunea”, idealul. Intrebarea pe care mi-o ridic adeseori, insa, este ce s-ar intampla daca as intalni-o? As renunta la burlacie? Sau modul meu de manifestare in zona profesionala este deja atat de strans legat de starea de burlacie incat mi-ar fi imposibil. Greu de spus. Adica, nu foarte greu. Am un raspuns dar incerc sa mi-l refuz deocamdata.

Daca ar fi sa incep descrierea “femeii ideale” intr-un mod superficial, adica vorbind despre partea fizica, discutia ar fi relativ clara. Cred ca am mai scris eu aici un soi de caracterizare dar am sa reiau cateva idei pentru a creiona un portret cat mai fidel. In primul rand, normal, sa nu fie slaba. Si cand spun slaba, nu ma refer la femeile care sunt asa orice-ar face, ci la acel gen de femeie slaba tip manechin. Care-si doreste sa fie slaba, se constrange pentru a fi slaba si, in final, devine obsedata de propria greutate. Imi plac femeile sanatoase, cu forme, cu carne. Monica Bellucci gen. Apoi, in ceea ce priveste fizionomia, ideea mea de “perfect” se invarte in jurul unei combinatii fatidice intre doua figuri superbe: Odette Yustman si Mila Kunis. Apropo de Yustman asta. Daca n-ar fi scarbos de slaba la corp, ar fi… ar fi…

Citeste si:
Mihai Bendeac va împlini 40 de ani. Actorul își dorește să intre în...
Mihai Bendeac va împlini 40...

De-aici incep detaliile: un fund bombat, o laba a piciorului demna de un foot fetishist , unghiile de la maini nici scurte nici lungi dar ingrijite, un par greu (tuns drept sau bob), sani potriviti cu corpul (chiar daca sunt silicoane, dar sa nu fie nici mai mari, nici mai mici vis-a-vis de conformatia generala a trupului).

foto : Pink Sherbet Photography via flickr.com

Cred ca de la noi, daca ar fi o fata normala si misto, ca si fizic, mi-ar placea Andreea Popescu, dansatoarea Deliei. Din pacate…

Ca stil de imbracaminte, ma repet, am mai scris intr-un post asta. Ma incita rau atitudinea “am iesit doar sa cumpar o paine”. Adica un trening, niste UGG-uri sau Conversi, parul prins superficial, un tricou gri, de casa etc.

Dar sa lasam superficialitatile (numesc lucrurile astea superficiale dar, daca ar fi sa sondam adanc in noi insine, fara false pudori si ipocrizii, am vedea ca sunt cele mai importante) si sa trecem la celelalte aspecte.

Citeste si:
Donald Trump și-a închis blogul din cauza numărului mic de cititori
Donald Trump și-a închis...

Ca sa-mi fie mai simplu sa punctez acele lucruri care fac, din punctul meu de vedere, dintr-o femeie, ideea mea de “perfectiune”, am realizat un top 10 care descrie ceea ce vreau sa exprim.

1. O femeie misto, e acea femeie care stie sa fie geloasa precum o doamna, nu precum o tata (a se citi tzatza). Cu alte cuvinte, scenele de gelozie, replicile gen “unde ai fost”, “cu cine”, “se uita aia nu stiu cum”, “lasa ca vezi tu ce-i fac lu’ aia” etc. sunt excluse din start. Adica astea sunt genul de reactii care ma fac pe mine sa zic “Hai mars”. O femeie adevarata stie cum sa-si manifeste gelozia intr-un mod demn, cu o masura de orgoliu care nu o face sa cada ca si statut. Gelozia excesiva sau cea manifestata fatis, induc partenerului doua idei: ca cea de langa el e nesigura pe ea insasi si, daca e nesigura pe ea, inseamna ca nu e prea mare “smecherie”.

Citeste si:
Ana Morodan, internată la psihiatrie: „Privarea de libertate pentru...
Ana Morodan, internată la...

2. Femeia adevarata intelege ca, atunci cand intri in pat, lasi deoparte orice fel de tabu, principiu, logica, ratiune. Ea trebuie sa intre in pat cu un barbat, oricare ar fi el, in clipa in care renunta la orice urma de retinere, de orice natura. Ea stie sa fie tarfa atunci cand trebuie…

3. Cea mai stupida intrebare: “ma mai iubesti?”. In loc sa pui aceasta intrebare, mai bine erai deja in fata casei, cu bagajele in masina. O femeie adevarata stie daca o iubesti sau nu. Ea nu intreaba.

4. Femeia ideala trebuie sa stie sa acorde libertate. Orice farama de posesivitate me goneste, pe mine personal, in secunda urmatoare. Fiecare suntem stapani pe vietile noastre si nu poti pretinde cuiva ca universul lui sa se invarta 24 de ore din 24 in jurul tau. Asta nu e normal. E bolnavicios.

5. O femeie adevarata nu intreaba niciodata “cu cine esti” atunci cand ii spui unde te afli.

Citeste si:
Cutremure în Turcia: În mijlocul dezastrului sunt prinşi şi mulţi...
Cutremure în Turcia: În...

6. O femeie adevarata reprezinta ceva. Face ceva. Este cineva. Asta pentru ca sunt nevoit sa o prezint. “Ea este prietena mea” si n-as vrea sa ma fac de rahat daca cineva pune aparent inofensiva intrebare “cu ce te ocupi”.

7. In principiu, mi-ar placea o femeie care sa ma aprecieze ca artist fiindca, vreau nu vreau, asta e destinul meu.

8. Pentru mine conteaza foarte mult sa stiu care sunt fostele relatii pe care le-a avut. Nu ma intereseaza numarul. Poate sa fi avut si o mie. N-as putea avea pretentii virginale de la o femeie atata timp cat eu am avut atatea legaturi sentimentale de-a lungul vremii. Dar ce ma intereseaza este calitatea barbatilor dinaintea mea. Cred ca v-am povestit cand m-am intalnit, la un moment dat, cu o tipa foaaaarte draguta pe care o cunoscusem intamplator. Am mers la film si, la iesire, ea s-a intalnit cu un grup de cocalari. Bai… dar nu cocalari asa… soft… Nu nene! Cocalari de-aia de as impusca eu. Vad ca se saluta cu unul din ei dupa care imi zice: “Asta e fostul meu prieten. un dobitoc..” Eu zic: “Cat ai stat cu el?” “Un an jumate” Va dau cuvantul meu: i-am spus ca ma duc la baie si am disparut.

9. Cele mai dizgratioase mi se par acele femei care-si manifesta reactiile negative in public. Adica se supara si sta bosumflata sau reproseaza ceva etc. De-asta si urasc cuplurile care au o stare de tensiune din cine stie ce motiv si ies in oras cu prietenii. Stati dracului acasa, nu-mi stricati mie cheful.

10. Nu in ultimul rand, femeia ideala, in conceptia mea, are caine. Daca se poate, labrador.

multumim : mihaibendeac.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.