Sa-ti incepi ziua gresit este o crima. In timp ce incerci sa intelegi de ce nimic din ce iti propui nu se intampla sau de ce toate iti merg pe dos, incearca sa te gandesti la cativa pasi care te-ar putea ajuta sa-ti ordoneze un pic ziua. Stresul cotidian este o problema atunci cand uitam cum sa-l evitam.

main foto : TheeErin via flickr.com

Pontul 1 : Gandeste-te cu o seara inainte asupra unor mici detalii de maine
In loc sa alergati din colt in colt dimineata, intrebandu-va cu ce urmeaza sa va imbracati, aruncati o simpla privire in dulap inainte sa va culcati. E mult mai putin stresant sa te trezesti dimineata si sa nu ai grija hainelor pe care urmeaza sa le porti in ziua care tocmai incepe.

Daca tot vreti sa nu aveti surprize urmariti si prognoza meteo cu aceasta ocazie.
Mergand mai departe, incercati sa va pregatiti pranzul cu o seara inainte. In loc sa irositi pretioasele clipe de dimineata cu acesta activitate, mai bine folositi-le pentru a va bucura de cateva minute in plus de somn.

Pentru cei care nu obisnuiesc sa-si pregateasca pranzul este bine de stiut ca aceasta activitate are doua avantaje : 1. Esti sigur de ceea ce mananci si poti merge pe principiul : “ Ceea ce faci cu mana ta este sfant”, 2. Este o activitate distractiva (chiar si pentru cei care nu prea au talent la gatit) care te deconecteaza de la stresul cotidian.

Pontul 2 : “Must List-ul”
De cate ori te-ai trezit dimineata la birou nestiind de unde sa incepi tot ce ai de facut? Aceasta dilema te supune unui stres incredibil, inca de la primele ore ale zilei si poate sa-ti strice toata buna-dispozitie. De aceea, noi te sfatuim sa iti ordonezi un pic “task-urile” pentru urmatoarea zi incepand de seara. Este mult mai simplu sa te trezesti dimineata cu o lista ordonata a lucrurilor pe care trebuie sa le rezolvi, decat sa stai si te stresezi atunci cand ajungi la birou.

Astfel vei avea mai mult timp pe care sa ti-l dedici atunci cand nu ai chef sa incepi in forta ziua urmatoare.

Pontul 3 : Acorda-ti mai mult timp dimineata
Oare cum reusesc toti aceia care spun ca se trezesc dimineata, iar in secunda 2 sunt in autobuz in drum spre birou? Nu mananci, nu iti bei cafeaua sau ceaiul, nu deschizi televizorul pe canalul de stiri, nu accesezi pagina preferata, mai rau, ignori newsletter-ul site-ului preferat, de ce? Pentru ca te grabesti?Cred ca esti foarte stresat!

Citeste si:
Cum s-au pregătit Ionuț Rusu și George Tănase pentru America...
Cum s-au pregătit Ionuț Rusu...

Incearca sa te trezesti cu 30 de minute mai devreme fata de cum obisnuiai sa o faci de obicei si acorda-ti mai mult timp. O zi buna incepe atunci cand tot ce faci este facut cu grija, fara sa te grabesti, fara sa te stresezi ca ti-ai permis sa dormi un pic mai mult si nu mai ajungi la timp la servici.

Nu ignora nici masa de dimineata, incearca sa-ti savurezi cafeaua, bucurandu-te de acele 30 de minute, care sunt numai ale tale pentru tine, deschide televizorul pe canalul de stiri sau si mai bine, newsletter-ul site-ului preferat si bucura-te de cateva minute personale.

Pontul 4 : Miscarea este sfanta
Nu o sa va sugeram sa faceti si exercitii de inviorare de dimineata, pentru ca o sa ne condamnati ca v-am incarcat deja programul si sunteti si mai stresati decat erati inainte. Cu toate ca nu este o idee rea sa dedicati cateva minute pentru un minim de efort, va vom sugera doar ca in cazul in care se poate sa mergeti cat mai mult pe jos.

Citeste si:
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Ce băuturi preferă românii să...

Daca locuiti aproape de birou, inlocuiti mersul cu autobuzul cu mersul pe jos sau cu bicicleta. Putina adrenalina nu strica niciodata, iar inviorarea iti va garanta un plus de energie atunci cand vei ajunge la birou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.